Onikişubat Belediyesi Kente Okul Kazandırmaya Devam Ediyor!

EĞİTİM 13.09.2019 - 18:37, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Onikişubat Belediyesi Kente Okul Kazandırmaya Devam Ediyor!

Onikişubat Belediyesi’nin Kurtlar Mahallesinde yapımı tamamlanan ve eğitim-öğretime başlanan Erenler İmam Hatip Ortaokulu ve Yurdunun Açılışı ve Kahvaltı Programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa; Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, ilçe Kaymakamı Serkan Keçeli, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekillerinden; Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Ak parti ilçe Başkanı Mücahit Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, teşkilat üyeleri, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.   Onikişubat Belediyesi’nin eğitime verdiği önemin göstergelerinden 7 ayrı bölgede yurtlarıyla beraber yaptırdığı İmam Hatip Okullarından, Önsen, Fatmalı ve Kurtlar mahallesindeki öğrencilere yönelik yapılan Erenler İmam Hatip Okulu ve yurdunun açılışı gerçekleştirildi.   Programda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: “Onikişubat Belediyesi olarak bizim fiziki çalışmalarımız yanında, daha çok önem verdiğimiz, önceliğimiz eğitim çalışmalarıdır. Bu bölgede Dönüklü, Döngele, Fatmalı ve Önsen mahallemizde olmak üzere 4 okul yaptık ve tabi ki bu çocukların gideceği Kale Mahallemize de Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni de yurduyla beraber yaptık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan en önemli noktaya geldiğimizi söylüyor. Fiziki çalışmaları yaparsınız lakin ülkenin geleceği olan çocukların eğitimine ve kültürüne yapacağımız katkı, yatırım her değerin üstündedir. Biz bu konuda biraz geç kalmışız ama yaptığımız bu okullar ve tesislerle inşallah telafi edeceğiz.”dedi.   “Eğitim alanında etkin rol aldık”   Eğitim alanında yapmış oldukları çalışmalar hakkında da kısa bir konuşma yapan Başkan Mahçiçek şunları söyledi: “Biliyorsunuz her sene devletimiz kitaplar veriyor biz de Onikişubat Belediyesi olarak “Kitaplar Devletten, Çanta ve Kırtasiye Seti Onikişubat Belediyesi’nden” projesi kapsamına 12 bin civarında okula yeni başlayan öğrencilerimize çanta ve kırtasiye seti dağıttık. Bir başka eğitim çalışmamız, “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi kapsamında her yıl 70-80 bin kitabı, 5’li setler halinde ilimiz genelinde öğrencilerimize dağıtıyoruz. Milli Eğitimle ortaklaşa yürüttüğümüz projede bu öğrencilerimize kitap okuma sınavları yapıyoruz. Bu yıl sınavlara 72 bin öğrenci katıldı ve 130 çocuğumuz tüm sorulara doğru yanıt verdi. Kendilerini motive etmek adına hediyeler takdim ediyoruz.     Diğer bir etkinliğimiz ise Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde dar gelirli ailelerin öğrencileri için açtığımız üniversite hazırlık kurslarına katılan 2 bin 4 yüz öğrencimizden bu yıl 83 oranında başarı sağladık. Bu öğrencilerin 60 tanesi ilk 20 bine girdi. Bunlar isterlerse tıp fakültelerine gidebilecek düzeydeler. Bunun yanında 3 üniversite yurdu yaptık. Buralar önceden köydü ve biz mahalle olan 65 mahallemize, 65 tane Bilgi ve Kültür Evi yaptık. Merkezde 7 adet Bilgi ve Kültür Evi mevcut. Her yaz o kültür evlerimizde, yaz kurslarında Kuran’dan Siyer’e, gitardan resime kadar birçok branşta dersler verdik.”
Onikişubat Belediyesi’nin Kurtlar Mahallesinde yapımı tamamlanan ve eğitim-öğretime başlanan Erenler İmam Hatip Ortaokulu ve Yurdunun Açılışı ve Kahvaltı Programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa; Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, ilçe Kaymakamı Serkan Keçeli, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekillerinden; Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Ak parti ilçe Başkanı Mücahit Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, teşkilat üyeleri, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

 

Onikişubat Belediyesi’nin eğitime verdiği önemin göstergelerinden 7 ayrı bölgede yurtlarıyla beraber yaptırdığı İmam Hatip Okullarından, Önsen, Fatmalı ve Kurtlar mahallesindeki öğrencilere yönelik yapılan Erenler İmam Hatip Okulu ve yurdunun açılışı gerçekleştirildi.

 

Programda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: “Onikişubat Belediyesi olarak bizim fiziki çalışmalarımız yanında, daha çok önem verdiğimiz, önceliğimiz eğitim çalışmalarıdır. Bu bölgede Dönüklü, Döngele, Fatmalı ve Önsen mahallemizde olmak üzere 4 okul yaptık ve tabi ki bu çocukların gideceği Kale Mahallemize de Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni de yurduyla beraber yaptık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan en önemli noktaya geldiğimizi söylüyor. Fiziki çalışmaları yaparsınız lakin ülkenin geleceği olan çocukların eğitimine ve kültürüne yapacağımız katkı, yatırım her değerin üstündedir. Biz bu konuda biraz geç kalmışız ama yaptığımız bu okullar ve tesislerle inşallah telafi edeceğiz.”dedi.

 

“Eğitim alanında etkin rol aldık”

 

Eğitim alanında yapmış oldukları çalışmalar hakkında da kısa bir konuşma yapan Başkan Mahçiçek şunları söyledi: “Biliyorsunuz her sene devletimiz kitaplar veriyor biz de Onikişubat Belediyesi olarak “Kitaplar Devletten, Çanta ve Kırtasiye Seti Onikişubat Belediyesi’nden” projesi kapsamına 12 bin civarında okula yeni başlayan öğrencilerimize çanta ve kırtasiye seti dağıttık. Bir başka eğitim çalışmamız, “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi kapsamında her yıl 70-80 bin kitabı, 5’li setler halinde ilimiz genelinde öğrencilerimize dağıtıyoruz. Milli Eğitimle ortaklaşa yürüttüğümüz projede bu öğrencilerimize kitap okuma sınavları yapıyoruz. Bu yıl sınavlara 72 bin öğrenci katıldı ve 130 çocuğumuz tüm sorulara doğru yanıt verdi. Kendilerini motive etmek adına hediyeler takdim ediyoruz.

 

 

Diğer bir etkinliğimiz ise Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde dar gelirli ailelerin öğrencileri için açtığımız üniversite hazırlık kurslarına katılan 2 bin 4 yüz öğrencimizden bu yıl 83 oranında başarı sağladık. Bu öğrencilerin 60 tanesi ilk 20 bine girdi. Bunlar isterlerse tıp fakültelerine gidebilecek düzeydeler. Bunun yanında 3 üniversite yurdu yaptık. Buralar önceden köydü ve biz mahalle olan 65 mahallemize, 65 tane Bilgi ve Kültür Evi yaptık. Merkezde 7 adet Bilgi ve Kültür Evi mevcut. Her yaz o kültür evlerimizde, yaz kurslarında Kuran’dan Siyer’e, gitardan resime kadar birçok branşta dersler verdik.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.