Okul Alışverişi Yaparken Çocuğunuzu Sağlığından Etmeyin!

EĞİTİM 26.08.2019 - 16:59, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Okul Alışverişi Yaparken Çocuğunuzu Sağlığından Etmeyin!

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Nesih Tanrıverdi, kırtasiye alışverişi yapacak velilere uyarılarda bulundu.

Tanrıverdi, “ Tüketiciler tarafından kullanılan ürünlerin;  insan sağlığı, can ve mal güvenliğine zarar verici boyutta olmaması esastır. Özellikle hassas tüketiciler olarak adlandırılan bebekler, çocuklar ve öğrenciler tarafından kullanılan ürünlerin taşıması muhtemel risklerin daha da önemli olduğu dikkate alındığında kırtasiye ve okul malzemeleri ile ilgili tüketici davranışlarına dikkat edilmesi gerekiyor.”dedi.   “ALO 175 hattını arayarak ihbar edin!”   Çocukların sağlığı için kırtasiye ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken kuralları hatırlatan Nesih Tanrıverdi şunları söyledi: “Medyadan takip edebildiğimiz kadarıyla konunun önemine binaen Ticaret Bakanlığınca piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri yapıldığını görmekteyiz. Ancak Bakanlığın denetimlerini yeterli görmek doğru bir davranış tarzı olmayacaktır; tüketiciler olarak bizlere önemli görevler düşmektedir. Tüketiciler okul malzemesi alırken mutlaka ürünlerin (CE) işareti taşıyıp taşımadığını kontrol etmelidirler. (CE) işareti; o ürünün insan ve çevre sağlığı açısında güvenli olduğunu göstermektedir, dolayısıyla tüketiciler bu ürünü rahatlıkla kullanabilir.  Bakanlıkça yapılan denetim sonucu güvensiz bulunan ürünler‘Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’nde (GUBİS) de ilan edilmektedir. Tüketiciler alışverişe çıkmadan önce www.guvensizurun.gov.tr ve www.gubis.gov.tr adresli internet sitelerine girip güvensiz ürünlerin listesine ulaşabilir, bu ürünlere rastladıklarında Ticaret İl Müdürlüklerine şikayette bulunarak bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına öncülük edebilirler. Tüketiciler güvensiz ürünler ile ilgili ALO175 hattını arayarak ihbarda bulunabilirler.”  
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Nesih Tanrıverdi, kırtasiye alışverişi yapacak velilere uyarılarda bulundu.

Tanrıverdi, “ Tüketiciler tarafından kullanılan ürünlerin;  insan sağlığı, can ve mal güvenliğine zarar verici boyutta olmaması esastır. Özellikle hassas tüketiciler olarak adlandırılan bebekler, çocuklar ve öğrenciler tarafından kullanılan ürünlerin taşıması muhtemel risklerin daha da önemli olduğu dikkate alındığında kırtasiye ve okul malzemeleri ile ilgili tüketici davranışlarına dikkat edilmesi gerekiyor.”dedi.

 

“ALO 175 hattını arayarak ihbar edin!”

 

Çocukların sağlığı için kırtasiye ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken kuralları hatırlatan Nesih Tanrıverdi şunları söyledi: “Medyadan takip edebildiğimiz kadarıyla konunun önemine binaen Ticaret Bakanlığınca piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri yapıldığını görmekteyiz. Ancak Bakanlığın denetimlerini yeterli görmek doğru bir davranış tarzı olmayacaktır; tüketiciler olarak bizlere önemli görevler düşmektedir. Tüketiciler okul malzemesi alırken mutlaka ürünlerin (CE) işareti taşıyıp taşımadığını kontrol etmelidirler.

(CE) işareti; o ürünün insan ve çevre sağlığı açısında güvenli olduğunu göstermektedir, dolayısıyla tüketiciler bu ürünü rahatlıkla kullanabilir.  Bakanlıkça yapılan denetim sonucu güvensiz bulunan ürünler‘Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’nde (GUBİS) de ilan edilmektedir. Tüketiciler alışverişe çıkmadan önce www.guvensizurun.gov.tr ve www.gubis.gov.tr adresli internet sitelerine girip güvensiz ürünlerin listesine ulaşabilir, bu ürünlere rastladıklarında Ticaret İl Müdürlüklerine şikayette bulunarak bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına öncülük edebilirler. Tüketiciler güvensiz ürünler ile ilgili ALO175 hattını arayarak ihbarda bulunabilirler.”
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.