Şehrin Saklı Cenneti Ali Göl!

Mekanlar 17.08.2019 - 09:21, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Şehrin Saklı Cenneti Ali Göl!

Ali Göl Nurhak dağında ve 3080 metre yükseklik Kahramanmaraş’ın en yüksek dağları arasında yer alıyor.

Doğasever Doğan Yenigül Ali Göl’ü sizler için görüntüledi. Göl adını ilk keşif yapan eski alevî dedeleri tarafından Hz. Ali r.a’dan esinlenerek verildiği bilgisi yörede yaşayan yaşlı amcalardan bilgi edinilmiştir. Gölü tüm Nurhak halkı bilmekte ama ne yazık ki Kahramanmaraş in genel doğa güzellikleri arasında olduğu bilinmemektedir. Göle ulaşım hayli zahmetli ve zorlu yollardan geçmektedir. Herkes mutlak sular çekilmeden görmelidir. Çok serin havası var giderken uygun ve yedek kıyafet alınmalıdır.
Ali Göl Nurhak dağında ve 3080 metre yükseklik Kahramanmaraş’ın en yüksek dağları arasında yer alıyor.

Doğasever Doğan Yenigül Ali Göl’ü sizler için görüntüledi.

Göl adını ilk keşif yapan eski alevî dedeleri tarafından Hz. Ali r.a’dan esinlenerek verildiği bilgisi yörede yaşayan yaşlı amcalardan bilgi edinilmiştir.

Gölü tüm Nurhak halkı bilmekte ama ne yazık ki Kahramanmaraş in genel doğa güzellikleri arasında olduğu bilinmemektedir.

Göle ulaşım hayli zahmetli ve zorlu yollardan geçmektedir.

Herkes mutlak sular çekilmeden görmelidir.

Çok serin havası var giderken uygun ve yedek kıyafet alınmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.