Domuz Tepe Höyüğü Turizme Kazandırılacak!

KÜLTÜR 07.08.2019 - 09:12, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Domuz Tepe Höyüğü Turizme Kazandırılacak!

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde bulunan dokuz bin yıllık Domuz Tepe Höyüğü turizme kazandırılacak.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile birlikte İlçemiz Kelibişler Mahallesinde tarihi 9 bin yıl öncesine ait Domuztepe Höyüğünde çıkarılan tarihi eserleri birlikte inceledi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Okumuş; “Tarihi 9 bin yıl öncesine dayanan Domuztepe’de yapılan kazılar geçmişimize ışık tutuyor. Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe 12000 yıl öncesine ait, Domuztepe ise 9000 yıl öncesine ait. Amacımız bu kazı çalışmalarını destekleyerek kazı alanının üzerinin kapatılıp turizme kazandırmak, Türkoğlumuzu ve Kahramanmaraşımızı en güzel şekilde dünyaya tanıtmak.”dedi. Türkoğklu46
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde bulunan dokuz bin yıllık Domuz Tepe Höyüğü turizme kazandırılacak.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile birlikte İlçemiz Kelibişler Mahallesinde tarihi 9 bin yıl öncesine ait Domuztepe Höyüğünde çıkarılan tarihi eserleri birlikte inceledi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Okumuş; “Tarihi 9 bin yıl öncesine dayanan Domuztepe’de yapılan kazılar geçmişimize ışık tutuyor. Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe 12000 yıl öncesine ait, Domuztepe ise 9000 yıl öncesine ait. Amacımız bu kazı çalışmalarını destekleyerek kazı alanının üzerinin kapatılıp turizme kazandırmak, Türkoğlumuzu ve Kahramanmaraşımızı en güzel şekilde dünyaya tanıtmak.”dedi.

Türkoğklu46

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.