KMTSO’dan öğrencilere 4 Yıl Karşılıksız Burs!

EKONOMİ 22.07.2019 - 17:13, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

KMTSO’dan öğrencilere 4 Yıl Karşılıksız Burs!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) işbirliğinde Tekstil Mühendisliği Bölümü tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, tarihi ve kültürel kaynakları, sanayisi, şairleri, doğal güzellikleri ve şanlı tarihiyle önemli bir konumda bulunan Kahramanmaraş’ın ve üniversitenin daha iyi tanıtılması gerektiğini vurguladı. Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ökkeş Balsuyu ise Kahramanmaraş’ta tekstil sektörüne dair bilgiler paylaşarak tekstilin istihdamda ve ihracattaki önemine vurgu yaptı. Sektörde nitelikli işgücünün önemli bir sorun olduğunu söyleyen Balsuyu, “2023 ihracat hedefleri için tekstil sektörü ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ancak sektöre olan ilginin azalması bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Tekstil sektöründe nitelikli işgücü sorunu yaşanırken teknik tekstil Avrupa’da geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Türkiye’de ise tekstil mühendisliğine ilgi her yıl daha da azalıyor.” diyerek KMTSO’nun Kahramanmaraş tekstil mühendisliği bölümü için tanıtım atağı başlattığını ifade etti. Tekstil mühendisliği eğitim bursuna ilişkin bilgiler veren Balsuyu, KSÜ Tekstil Mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilere hem Türkiye İhracatçılar Meclisi hem de KMTSO tarafından burs imkanı sağlanacağını söyledi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) işbirliğinde Tekstil Mühendisliği Bölümü tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, tarihi ve kültürel kaynakları, sanayisi, şairleri, doğal güzellikleri ve şanlı tarihiyle önemli bir konumda bulunan Kahramanmaraş’ın ve üniversitenin daha iyi tanıtılması gerektiğini vurguladı.

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ökkeş Balsuyu ise Kahramanmaraş’ta tekstil sektörüne dair bilgiler paylaşarak tekstilin istihdamda ve ihracattaki önemine vurgu yaptı. Sektörde nitelikli işgücünün önemli bir sorun olduğunu söyleyen Balsuyu, “2023 ihracat hedefleri için tekstil sektörü ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ancak sektöre olan ilginin azalması bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Tekstil sektöründe nitelikli işgücü sorunu yaşanırken teknik tekstil Avrupa’da geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Türkiye’de ise tekstil mühendisliğine ilgi her yıl daha da azalıyor.” diyerek KMTSO’nun Kahramanmaraş tekstil mühendisliği bölümü için tanıtım atağı başlattığını ifade etti. Tekstil mühendisliği eğitim bursuna ilişkin bilgiler veren Balsuyu, KSÜ Tekstil Mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilere hem Türkiye İhracatçılar Meclisi hem de KMTSO tarafından burs imkanı sağlanacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.