Ak Parti Sisi Yönetimini Kınadı!

POLİTİKA 18.06.2019 - 18:51, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Ak Parti Sisi Yönetimini Kınadı!

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Mısır’ın demokratik yöntemlerle seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin hayatını kaybetmesi sonrası basın açıklaması yaparak, darbeci Sisi yönetimini kınadı.

Kent Meydanında gerçekleşen basın açıklamasına; AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara’nın yanı sıra il ve ilçe teşkilatlarından çok sayıda parti mensubu katıldı. Parti adına basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Alıcı,  “Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mürsî, özgürlük ve adalet hasretiyle Hakk’a yürümüştür. İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mürsî, Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir. 21. yüzyılın Firavunu Sisi, darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam etmiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır’da, darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalarak; işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir.”diye konuştu.  
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Mısır’ın demokratik yöntemlerle seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin hayatını kaybetmesi sonrası basın açıklaması yaparak, darbeci Sisi yönetimini kınadı.

Kent Meydanında gerçekleşen basın açıklamasına; AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara’nın yanı sıra il ve ilçe teşkilatlarından çok sayıda parti mensubu katıldı.

Parti adına basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Alıcı,  “Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mürsî, özgürlük ve adalet hasretiyle Hakk’a yürümüştür. İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mürsî, Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir. 21. yüzyılın Firavunu Sisi, darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam etmiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır’da, darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalarak; işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir.”diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.