Çağlayancerit Yayla Şenliğine Hazırlanıyor!

KÜLTÜR 24.05.2019 - 16:06, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Çağlayancerit Yayla Şenliğine Hazırlanıyor!

Kahramanmaraş’ın en şirin ilçesi olan Çağlayancerit’te Ayranpınar 1. Yayla Şenliği heyecanı başladı.

 8 Haziran Cumartesi Ayranpınar Yaylasında düzenlenecek olan şenlikler hakkında bilgi veren Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, tüm vatandaşları şenliğe davet etti. Sosyal Belediyecilik alanında ilk adımını atan Çağlayancerit Belediyesi, Hanifi Sarıaltun başkanlığında ilk yayla şenliğini organize ediyor. Ayranpınar 1. Yayla Şenliği 8 Haziran Cumartesi günü Engizek Dağının eteklerinde yer alan Ayranpınar Yaylasında gerçekleştirilecek. Şenlik hakkında bilgiler veren Başkan Sarıaltun, Ayranpınar Yayla Şenliğini geleneksel hale getireceklerini söyledi. Ceviz festivali yapacaklarını da vurgulayan Sarıaltun: “Çağlayancerit ekonomik kalkınması belli sektörlere dayanıyor. Bunların başında hayvancılık ve tarım sektörü, ikincisi Çağlayancerit ceviz vadisi olarak anılıyor. Bu arada hemen söyleyeyim kısmet olursa Çağlayancerit Ceviz Festivalini de son baharda yapacağız. Bu şenliklerle işte peynirimiz gündeme gelecek, balımız gündeme gelecek, Engizek yaylalarının doğal ürünleri gündeme gelecek. Biz Ayranpınar 1. Yayla Şenliğimizle Çağlayancerit’imizin adını duyuracağız. Tanıtımına katkı sağlayacağız ve bilinirliğimizi arttıracağız. Ben son olarak tüm vatandaşlarımızı 8 Haziranda düzenleyeceğimiz Ayranpınar 1. Yayla Şenliğimize bekliyorum” dedi.
Kahramanmaraş’ın en şirin ilçesi olan Çağlayancerit’te Ayranpınar 1. Yayla Şenliği heyecanı başladı.

 8 Haziran Cumartesi Ayranpınar Yaylasında düzenlenecek olan şenlikler hakkında bilgi veren Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, tüm vatandaşları şenliğe davet etti.

Sosyal Belediyecilik alanında ilk adımını atan Çağlayancerit Belediyesi, Hanifi Sarıaltun başkanlığında ilk yayla şenliğini organize ediyor. Ayranpınar 1. Yayla Şenliği 8 Haziran Cumartesi günü Engizek Dağının eteklerinde yer alan Ayranpınar Yaylasında gerçekleştirilecek. Şenlik hakkında bilgiler veren Başkan Sarıaltun, Ayranpınar Yayla Şenliğini geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Ceviz festivali yapacaklarını da vurgulayan Sarıaltun: “Çağlayancerit ekonomik kalkınması belli sektörlere dayanıyor. Bunların başında hayvancılık ve tarım sektörü, ikincisi Çağlayancerit ceviz vadisi olarak anılıyor. Bu arada hemen söyleyeyim kısmet olursa Çağlayancerit Ceviz Festivalini de son baharda yapacağız. Bu şenliklerle işte peynirimiz gündeme gelecek, balımız gündeme gelecek, Engizek yaylalarının doğal ürünleri gündeme gelecek. Biz Ayranpınar 1. Yayla Şenliğimizle Çağlayancerit’imizin adını duyuracağız. Tanıtımına katkı sağlayacağız ve bilinirliğimizi arttıracağız. Ben son olarak tüm vatandaşlarımızı 8 Haziranda düzenleyeceğimiz Ayranpınar 1. Yayla Şenliğimize bekliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.