Dünyanın En Ünlü 7 Müzesi!

KÜLTÜR 24.05.2019 - 10:37, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Dünyanın En Ünlü 7 Müzesi!

Dünyanın her yerinde birbirinden önemli eserlere ev sahipliği yapan müzeler var. Her biri insanlık tarihine kısa bir yolculuğa çıkaran bu müzeler içinde bazıları var ki diğerlerinden daha popüler.

1 – Pergamon Müzesi / Berlin – Almanya İlk sıraya Pergamon (Bergama) Müzesi'ni koymak istedik çünkü bu müze Anadolu topraklarından bir parçaya ev sahipliği yapıyor. Berlin'in Müze Adası'nda yer alan Pergamon Müzesi'nde sergilenen eserler, Alman arkeologların Osmanlı topraklarında etkili oldukları 19. yüzyıl sonları ve 20. yüzyıl başlarındaki kazılarda ortaya çıkarılmışlardır. Bergama Müzesi adını Pergamon'daki Zeus sunağından alıyor.  2 – Louvre Müzesi / Paris - Fransa Leonardo Da Vinci'den ve Michelangelo'ya, dünyanın en büyük ve adı en çok bilinen sanat müzesi olan Louvre'da aynı zamanda Mona Lisa da ev sahipliği yapan müze. Bu müze de ünlü ressamların eserleri kadar İslami Eser ve Anadolu Medeniyetleri bölümünde Anadolu'dan getirilen eşsiz değerdeki binlerce eseri bulabilirsiniz.  3 – İngiltere (British) Müzesi / Londra - İngiltere Dünyanın her neredeyse her notasından buraya taşınan Eskiçağ eserleri müze de sergilenmektedir. Özellikle Anadolu ve Trakya bölgelerinden olmak üzere Dünyanın çeşitli bölgelerinden paha biçilemez eserleri gizlice alarak ya da satın alma yöntemiyle müzeye getirerek sergilemeye başlamışlar.  4 – Çin Ulusal Müzesi / Pekin - Çin Çin'in başkenti Pekin'de yer alan bu müze, ülkenin ana tarih ve sanat müzesi olarak gezilebilmektedir. Dünyanın en çok en çok ziyaret edilen müzeler listesinde hep ilk üçte yer alan Çin Ulusal Müzesi 2003 yılında iki ayrı müzenin birleşmesiyle kurulmuştur. Müze içinde gezerken Çin'in sanat ve tarihi hakkında çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz.  5 - Mısır Müzesi / Kahire – Mısır Kahire' de bulunan Mısır Müzesi, Osmanlı döneminde Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa tarafından eski Mısır Medeniyetinden kalan eserlerin ticaretinin yapılmaması ve yağmalanmaması için kurulmuş bir müzedir. Bu devasa müzenin içerisinde 120 binden fazla eski Mısır'a ait eserleri görebilirsiniz.  6 - Ermitaj Müzesi / Saint Petersburg – Rusya Çariçe II. Katerina tarafından 1764 yılından yaptırılan bu müze dünyanın en büyük ve en eski müzeleri arasında öne çıkıyor. Müze gösterişli binasında büyük bir çoğunluğu tablo olmak üzere 3 milyondan fazla eşsiz esere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.  7-İstanbul Arkeoloji Müzeleri Mottomuz da olan ‘Önce Türkiye'yi Keşfet' cümlesinden yola çıkarak hala gezmediyseniz bu harika müze kompleksini keşfetmenizi tavsiye ederiz. Ülkemizde Osmanlı döneminde ilk tarihi kazılara ve müzecilik çalışmalarına başlayan Osman Hamdi Bey'den günümüze kadar çıkarılan ve koruma altına alınan eserleri bu komplekste bulabilirsiniz.  
Dünyanın her yerinde birbirinden önemli eserlere ev sahipliği yapan müzeler var. Her biri insanlık tarihine kısa bir yolculuğa çıkaran bu müzeler içinde bazıları var ki diğerlerinden daha popüler.

1 – Pergamon Müzesi / Berlin – Almanya
İlk sıraya Pergamon (Bergama) Müzesi'ni koymak istedik çünkü bu müze Anadolu topraklarından bir parçaya ev sahipliği yapıyor. Berlin'in Müze Adası'nda yer alan Pergamon Müzesi'nde sergilenen eserler, Alman arkeologların Osmanlı topraklarında etkili oldukları 19. yüzyıl sonları ve 20. yüzyıl başlarındaki kazılarda ortaya çıkarılmışlardır. Bergama Müzesi adını Pergamon'daki Zeus sunağından alıyor. 
2 – Louvre Müzesi / Paris - Fransa
Leonardo Da Vinci'den ve Michelangelo'ya, dünyanın en büyük ve adı en çok bilinen sanat müzesi olan Louvre'da aynı zamanda Mona Lisa da ev sahipliği yapan müze. Bu müze de ünlü ressamların eserleri kadar İslami Eser ve Anadolu Medeniyetleri bölümünde Anadolu'dan getirilen eşsiz değerdeki binlerce eseri bulabilirsiniz. 
3 – İngiltere (British) Müzesi / Londra - İngiltere
Dünyanın her neredeyse her notasından buraya taşınan Eskiçağ eserleri müze de sergilenmektedir. Özellikle Anadolu ve Trakya bölgelerinden olmak üzere Dünyanın çeşitli bölgelerinden paha biçilemez eserleri gizlice alarak ya da satın alma yöntemiyle müzeye getirerek sergilemeye başlamışlar. 
4 – Çin Ulusal Müzesi / Pekin - Çin
Çin'in başkenti Pekin'de yer alan bu müze, ülkenin ana tarih ve sanat müzesi olarak gezilebilmektedir. Dünyanın en çok en çok ziyaret edilen müzeler listesinde hep ilk üçte yer alan Çin Ulusal Müzesi 2003 yılında iki ayrı müzenin birleşmesiyle kurulmuştur. Müze içinde gezerken Çin'in sanat ve tarihi hakkında çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz. 
5 - Mısır Müzesi / Kahire – Mısır
Kahire' de bulunan Mısır Müzesi, Osmanlı döneminde Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa tarafından eski Mısır Medeniyetinden kalan eserlerin ticaretinin yapılmaması ve yağmalanmaması için kurulmuş bir müzedir. Bu devasa müzenin içerisinde 120 binden fazla eski Mısır'a ait eserleri görebilirsiniz. 
6 - Ermitaj Müzesi / Saint Petersburg – Rusya
Çariçe II. Katerina tarafından 1764 yılından yaptırılan bu müze dünyanın en büyük ve en eski müzeleri arasında öne çıkıyor. Müze gösterişli binasında büyük bir çoğunluğu tablo olmak üzere 3 milyondan fazla eşsiz esere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 
7-İstanbul Arkeoloji Müzeleri
Mottomuz da olan ‘Önce Türkiye'yi Keşfet' cümlesinden yola çıkarak hala gezmediyseniz bu harika müze kompleksini keşfetmenizi tavsiye ederiz. Ülkemizde Osmanlı döneminde ilk tarihi kazılara ve müzecilik çalışmalarına başlayan Osman Hamdi Bey'den günümüze kadar çıkarılan ve koruma altına alınan eserleri bu komplekste bulabilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.