İslama En Uygun Yaşayanlar Arasında 95. Sıradayız!

YAŞAM 23.05.2019 - 14:28, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

İslama En Uygun Yaşayanlar Arasında 95. Sıradayız!

İslama en uygun yaşayan ülkeler arasında İlk 40’ta Müslüman ülke yok!

ABD’deki George Washington Üniversitesi’nden iki akademisyen 2010 yılında “İslam Ülkeleri Ne Kadar İslami?” başlıklı bir araştırma yayımladılar. Araştırma giderek genişleyerek Müslüman olmayan ülkeleri de kapsayacak şekilde, İslama en uygun yaşanılabilir ülkelerin değerlendirildiği ‘İslamilik Endeksi Listesini’ açıkladı. Listede batılı ülkelerin ilk sıralarda, Müslüman ülkelerinse son sıralarda yer alması dikkat çekti.  Yaşanan terör saldırısının ardından Müslümanlara yönelik tutumlarıyla büyük takdir toplayan Yeni Zelanda sıralamada birinci oldu. Listenin ilk 40 sırasında Müslüman ülke bulunmuyor.Türkiye geçtiğimiz yıla göre 14 sıra gerileyerek 95. sırada yer aldı.
İslama en uygun yaşayan ülkeler arasında İlk 40’ta Müslüman ülke yok!

ABD’deki George Washington Üniversitesi’nden iki akademisyen 2010 yılında “İslam Ülkeleri Ne Kadar İslami?” başlıklı bir araştırma yayımladılar.
Araştırma giderek genişleyerek Müslüman olmayan ülkeleri de kapsayacak şekilde, İslama en uygun yaşanılabilir ülkelerin değerlendirildiği ‘İslamilik Endeksi Listesini’ açıkladı. Listede batılı ülkelerin ilk sıralarda, Müslüman ülkelerinse son sıralarda yer alması dikkat çekti.  Yaşanan terör saldırısının ardından Müslümanlara yönelik tutumlarıyla büyük takdir toplayan Yeni Zelanda sıralamada birinci oldu. Listenin ilk 40 sırasında Müslüman ülke bulunmuyor.Türkiye geçtiğimiz yıla göre 14 sıra gerileyerek 95. sırada yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.