İMFA Yapı Kahramanmaraş’ta Bir İlki Geçekleştirecek!

07.09.2019 - 08:58, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

İMFA Yapı Kahramanmaraş’ta Bir İlki Geçekleştirecek!

İMFA Yapı Kahramanmaraş’ta yapacağı yeni konut projesiyle şehirde bir ilki gerçekleştirecek.

Yeni projeleri ve inşaat sektörü hakkında bilgiler veren İMFA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Tufan, “İnşaat sektörü 2016 darbesiyle büyük bir yara aldı. 3 yıldır zorlu bir süreçten geçmekte, özellikle geçen yıl ağustos ayında Döviz’in devalüasyonu ile birlikte tamamen durma noktasına geldi ama son bir aydır özellikle konut faizlerinde indirimden dolayı bir hareketlenme bir canlılık oluştu. 3 yıldır daralan bir inşaat sektöründen dolayı da stoklarda azaldı yani tam istenilen fiyatlarda daireyi bulmak zor hale geldi. Gelecek sezon adına inşaat sektörünün iyi olacağını düşünüyorum.”dedi.    “Konutlarda tercihler değişti”   İnsanların geçmiş dönemlere göre konut tercihlerini değiştirdiklerini kaydeden Tufan: “Kahramanmaraş’ta şuan en çok tercih edilen daireler  2+1 ve 3+1  bununda sebebi piyasa değerinin yüksek ve ekonomiden dolayı insanlar biraz daha makul olan dairelere yöneliyorlar. Kahramanmaraş’ta eskiden bina ne kadar büyük olursa daire o kadar lüks ve o kadar güzel görünüyordu ama şuan ulaşabilirlik konusu daha ön plana çıktı.”diye konuştu.   “Önce altyapının yapılması gerekiyor”   Şehirde bir bölgenin imara açılmadan önce alt yapısının çok iyi ayarlanması gerektiğini savunan İmdat Tufan şunları söyledi: “İnşaat sektöründe bir duranlık olduğundan dolayı bir imar sorunu yok ama eğer eski hızına ulaşır da inşaat sektörü o zaman imar sorunu oluşabilir. Belediyemizinde uydu kent batı köyleri projesi var. Köprüleri yapılarak biran önce faaliyete geçirilip altyapılarıyla birlikte yapılması lazım ama alt yapı olmadan inşaat ruhsatları verilirse bu seferde alt yapı bekleniyor, buda ayrı bir hengâme oluşuyor bizim adımıza. Alt yapı zorluklarıyla uğraşıyoruz bu sefer yeni açılacak yerler için yapılması gereken konu imara açılacak olan arazinin önce alt yapısı tamamlanıp sonra imara açılması gerekiyor.”   “Yeni konut çalışmamız olacak”   2020 yılında başlayacakları yeni konut projesiyle şehirde bir ilki gerçekleştireceklerini kaydeden İMFA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Tufan konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşaat sektöründen bu yılın sonuna doğru bir canlılık olacak o yüzden umutluyuz ama bir aksilik yaşanmazsa iyi olacağını düşünüyoruz. Biz projelerimizi hazırladık inşallah 2020 ilkbahar aylarında güzel bir hareketlilik olacak ve biz inşaat yapımına başlayacağız. Yeni başlayacağımız bir projemiz ise İstinye konutlarıdır.     Kuzey çevre yolu üzerinde yedi blok içerisinde 152 daire, 22 iş yeri, sosyal donatıları, kapalı otoparkı, buhar odası, saunası, taziye evi, yüzme havuzu ve tuz terapi odası mevcut.  Bu ise Kahramanmaraş’ta ilk olacak. Yani bütün arayacağı özellikleri bu site içerisinde bulabilecek insanlarımız. Projelerimizide çok büyük yapmadık biraz önce bahsettiğim gibi insanların ulaşabileceği gerçekten ihtiyacı kadar olana otursun düşüncesiyle 180 bürüt +ortak alan toplam 215 metre kare daireler var ilk fırsatta dairelerimize başlayacağız. Fiyatlarımız da 300 ile 400 bandı arasında değişiyor, talep doğrultusunda satışlarımız başladı.”
İMFA Yapı Kahramanmaraş’ta yapacağı yeni konut projesiyle şehirde bir ilki gerçekleştirecek.

Yeni projeleri ve inşaat sektörü hakkında bilgiler veren İMFA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Tufan, “İnşaat sektörü 2016 darbesiyle büyük bir yara aldı. 3 yıldır zorlu bir süreçten geçmekte, özellikle geçen yıl ağustos ayında Döviz’in devalüasyonu ile birlikte tamamen durma noktasına geldi ama son bir aydır özellikle konut faizlerinde indirimden dolayı bir hareketlenme bir canlılık oluştu. 3 yıldır daralan bir inşaat sektöründen dolayı da stoklarda azaldı yani tam istenilen fiyatlarda daireyi bulmak zor hale geldi. Gelecek sezon adına inşaat sektörünün iyi olacağını düşünüyorum.”dedi.

 

 “Konutlarda tercihler değişti”

 

İnsanların geçmiş dönemlere göre konut tercihlerini değiştirdiklerini kaydeden Tufan: “Kahramanmaraş’ta şuan en çok tercih edilen daireler  2+1 ve 3+1  bununda sebebi piyasa değerinin yüksek ve ekonomiden dolayı insanlar biraz daha makul olan dairelere yöneliyorlar.

Kahramanmaraş’ta eskiden bina ne kadar büyük olursa daire o kadar lüks ve o kadar güzel görünüyordu ama şuan ulaşabilirlik konusu daha ön plana çıktı.”diye konuştu.

 

“Önce altyapının yapılması gerekiyor”

 

Şehirde bir bölgenin imara açılmadan önce alt yapısının çok iyi ayarlanması gerektiğini savunan İmdat Tufan şunları söyledi: “İnşaat sektöründe bir duranlık olduğundan dolayı bir imar sorunu yok ama eğer eski hızına ulaşır da inşaat sektörü o zaman imar sorunu oluşabilir. Belediyemizinde uydu kent batı köyleri projesi var.

Köprüleri yapılarak biran önce faaliyete geçirilip altyapılarıyla birlikte yapılması lazım ama alt yapı olmadan inşaat ruhsatları verilirse bu seferde alt yapı bekleniyor, buda ayrı bir hengâme oluşuyor bizim adımıza. Alt yapı zorluklarıyla uğraşıyoruz bu sefer yeni açılacak yerler için yapılması gereken konu imara açılacak olan arazinin önce alt yapısı tamamlanıp sonra imara açılması gerekiyor.”

 

“Yeni konut çalışmamız olacak”

 

2020 yılında başlayacakları yeni konut projesiyle şehirde bir ilki gerçekleştireceklerini kaydeden İMFA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Tufan konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşaat sektöründen bu yılın sonuna doğru bir canlılık olacak o yüzden umutluyuz ama bir aksilik yaşanmazsa iyi olacağını düşünüyoruz. Biz projelerimizi hazırladık inşallah 2020 ilkbahar aylarında güzel bir hareketlilik olacak ve biz inşaat yapımına başlayacağız. Yeni başlayacağımız bir projemiz ise İstinye konutlarıdır.

 

 

Kuzey çevre yolu üzerinde yedi blok içerisinde 152 daire, 22 iş yeri, sosyal donatıları, kapalı otoparkı, buhar odası, saunası, taziye evi, yüzme havuzu ve tuz terapi odası mevcut.  Bu ise Kahramanmaraş’ta ilk olacak. Yani bütün arayacağı özellikleri bu site içerisinde bulabilecek insanlarımız. Projelerimizide çok büyük yapmadık biraz önce bahsettiğim gibi insanların ulaşabileceği gerçekten ihtiyacı kadar olana otursun düşüncesiyle 180 bürüt +ortak alan toplam 215 metre kare daireler var ilk fırsatta dairelerimize başlayacağız. Fiyatlarımız da 300 ile 400 bandı arasında değişiyor, talep doğrultusunda satışlarımız başladı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.