IMDB sıralamasına göre en iyi gerilim filmleri!

DİZİ - FİLM 07.11.2021 - 15:00, Güncelleme: 07.11.2021 - 15:00
 

IMDB sıralamasına göre en iyi gerilim filmleri!

IMDB sıralamasında üst sıralarda yer alan gerilim filminin özet ve detaylarını inceledik.

Inception (2010) Christopher Nolan'ın yönetmenliğini yaptığı filmi bilim kurgu türünün bir örneğini oluşturur. Nolan, Inception'ı korku filmi olarak çekmeyi düşünmüş senaryoyu gördükten sonra soygun hikayesine çevirmeye karar vermiştir. IMDB:8.8 Memento (2010) Christopher Nolan'ın yönetmen koltuğuna oturtuğu Memento filminde bir adamın hafıza ile girdiği zorlu oyun içerisinde hayattan almak istediği tek şeyin peşine düşmesi anlatılır. IMDB:8.5 Psycho (1960) Bir diğer Hitchock filmi olan Psycho filmi sinema dünyası tarafından çok beğenilmiş ve dikkat çekmiş olsa da oscar alamıştır. Robert Bloch'un Sapık adlı romanından uyarlanan film akademi tarafından sevilmese de halk tarafından çok sevilmiştir. IMDB:8.5 The Departed (2006) Martin Scorsese imzalı film 2007 yılında 4 dalda Oscar kazanmıştır. En iyi film oscarı, en iyi yönetmen oscarı, en iyi uyarlama senaryo oscarı, en iyi film kurgusu oscarı. IMDB:8.5 The Prestige (2006) Christopher Nolan filmi olan prestige filminin senaryosunu Jonathan Nolan yazmıştır. İki kardeşinin birlikte ürettikleri bu film sinema tarihine adını yazmayı başarmıştır. Film iki dalda Oscar'a aday gösterilmiştir. IMDB:8.5  
IMDB sıralamasında üst sıralarda yer alan gerilim filminin özet ve detaylarını inceledik.

Inception (2010)

Christopher Nolan'ın yönetmenliğini yaptığı filmi bilim kurgu türünün bir örneğini oluşturur. Nolan, Inception'ı korku filmi olarak çekmeyi düşünmüş senaryoyu gördükten sonra soygun hikayesine çevirmeye karar vermiştir.

IMDB:8.8

Memento (2010)

Christopher Nolan'ın yönetmen koltuğuna oturtuğu Memento filminde bir adamın hafıza ile girdiği zorlu oyun içerisinde hayattan almak istediği tek şeyin peşine düşmesi anlatılır.

IMDB:8.5

Psycho (1960)

Bir diğer Hitchock filmi olan Psycho filmi sinema dünyası tarafından çok beğenilmiş ve dikkat çekmiş olsa da oscar alamıştır. Robert Bloch'un Sapık adlı romanından uyarlanan film akademi tarafından sevilmese de halk tarafından çok sevilmiştir.

IMDB:8.5

The Departed (2006)

Martin Scorsese imzalı film 2007 yılında 4 dalda Oscar kazanmıştır. En iyi film oscarı, en iyi yönetmen oscarı, en iyi uyarlama senaryo oscarı, en iyi film kurgusu oscarı.

IMDB:8.5

The Prestige (2006)

Christopher Nolan filmi olan prestige filminin senaryosunu Jonathan Nolan yazmıştır. İki kardeşinin birlikte ürettikleri bu film sinema tarihine adını yazmayı başarmıştır. Film iki dalda Oscar'a aday gösterilmiştir.

IMDB:8.5

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.