İlkleri başaran kadınlar!

YAŞAM 08.03.2020 - 15:45, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

İlkleri başaran kadınlar!

Türkiye'de ve dünyada, ilkleri başarıp milyonlara ilham olan kadınlar.

Oprah Winfrey   Kendi televizyon programına sahip olan ve sunan ilk kadın Oprah. Oprah Winfrey Show, televizyon tarihinin en beğenilen programlarından biri ve 25 yıl sürdü.   Afife Jale   Türk tiyatrosunda ilk kadın oyuncu olma özelliğine sahip Afife Jale'nin adı günümüzde tiyatro ödüllerine verilmiştir.   Cahide Sonku   Cahide Sonku, Türk sinemasının ilk kadın yönetmeni ve ilk kadın yıldızıdır.   Ilhan Omar   ABD'de meclis üyesi olan ilk Amerikalı Müslüman Ilhan Omar, 8 Kasım 2016'da, Minneapolis'in 60B. bölgesini temsil etme hakkını kazandı.   Sylvia Earle   ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nin baş bilimcisi olan ilk kadın Sylvia Earle aynı zamanda dünyadaki okyanusların korunmasını savunan bir organizasyon olan Mission Blue'nun başkanıdır.   Tülin Şahin   Tülin Şahin, Victoria's Secret defilesinde yürüyen ilk Türk manken olma özelliğine sahip.   Serena Williams   1995 yılından beri profesyonel tenisçi olan Williams, Open Era'da Grand Slam Ödülü'nü 23 kere kazanan ilk tenisçi kadın. Serena Williams; 72 single, 23 doubles ve 4 olimpik altın madalya kazandı.   Eileen Collins   Uzay mekiğini kullanan ilk kadın Collins, 1991'de astronot oldu ve 2006'da NASA'dan emekliye ayrılmadan önce dört defa uzay uçuş kaptanı ve amiri olarak görev yaptı.   Tansu Çiller   Türkiye'nin ilk ve tek kadın başbakanı olan Çiller, 1993-1996 yılları arasında görev yapmıştır.   Aretha Franklin   18 Grammy ödülüne sahip Franklin, ABD'de bulunan Rock and Roll Hall of Fame Müzesi'nde yer alan ilk kadın sanatçı olma ünvanına sahip.    Ellen Degeneres   Ünlü sunucu, televizyonda eşcinsel olduğunu açıklayan ilk ünlü. Emmy ödüllü TV sunucusu ve komedyen DeGeneres 2003 yılından beri ekranlarda yer alıyor.   Sabiha Bengütaş   Sabiha Bengütaş, Türkiye'nin ilk kadın heykeltıraşıdır.   Mae Jemison   Uzaya giden ilk siyahi kadın olan Mae Jemison'ın mühendislik ve tıp alanlarında derecesi bulunuyor. Jemison, uzaya ilk olarak 1992 yılında gitti.   Yasemin Adar   Dünya Güreş Şampiyonası'nı kazanan Adar aynı zamanda Türkiye'nin güreş alanında ilk kadın dünya şampiyonu oldu.   Rita Moreno   Grammy, Emmy, Oscar ve Tony ödüllerini kazanan ilk Latin asıllı sanatçı bu dört ödüle sahip 12 kişiden biridir.    Danica Patrick   Danica Patrick, Indianapolis 500 ve Daytona 500 yarışlarını yöneten ilk kadın yarışçı.  
Türkiye'de ve dünyada, ilkleri başarıp milyonlara ilham olan kadınlar.

Oprah Winfrey

 

Kendi televizyon programına sahip olan ve sunan ilk kadın Oprah. Oprah Winfrey Show, televizyon tarihinin en beğenilen programlarından biri ve 25 yıl sürdü.

 

Afife Jale

 

Türk tiyatrosunda ilk kadın oyuncu olma özelliğine sahip Afife Jale'nin adı günümüzde tiyatro ödüllerine verilmiştir.

 

Cahide Sonku

 

Cahide Sonku, Türk sinemasının ilk kadın yönetmeni ve ilk kadın yıldızıdır.

 

Ilhan Omar

 

ABD'de meclis üyesi olan ilk Amerikalı Müslüman Ilhan Omar, 8 Kasım 2016'da, Minneapolis'in 60B. bölgesini temsil etme hakkını kazandı.

 

Sylvia Earle

 

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nin baş bilimcisi olan ilk kadın Sylvia Earle aynı zamanda dünyadaki okyanusların korunmasını savunan bir organizasyon olan Mission Blue'nun başkanıdır.

 

Tülin Şahin

 

Tülin Şahin, Victoria's Secret defilesinde yürüyen ilk Türk manken olma özelliğine sahip.

 

Serena Williams

 

1995 yılından beri profesyonel tenisçi olan Williams, Open Era'da Grand Slam Ödülü'nü 23 kere kazanan ilk tenisçi kadın. Serena Williams; 72 single, 23 doubles ve 4 olimpik altın madalya kazandı.

 

Eileen Collins

 

Uzay mekiğini kullanan ilk kadın Collins, 1991'de astronot oldu ve 2006'da NASA'dan emekliye ayrılmadan önce dört defa uzay uçuş kaptanı ve amiri olarak görev yaptı.

 

Tansu Çiller

 

Türkiye'nin ilk ve tek kadın başbakanı olan Çiller, 1993-1996 yılları arasında görev yapmıştır.

 

Aretha Franklin

 

18 Grammy ödülüne sahip Franklin, ABD'de bulunan Rock and Roll Hall of Fame Müzesi'nde yer alan ilk kadın sanatçı olma ünvanına sahip. 

 

Ellen Degeneres

 

Ünlü sunucu, televizyonda eşcinsel olduğunu açıklayan ilk ünlü. Emmy ödüllü TV sunucusu ve komedyen DeGeneres 2003 yılından beri ekranlarda yer alıyor.

 

Sabiha Bengütaş

 

Sabiha Bengütaş, Türkiye'nin ilk kadın heykeltıraşıdır.

 

Mae Jemison

 

Uzaya giden ilk siyahi kadın olan Mae Jemison'ın mühendislik ve tıp alanlarında derecesi bulunuyor. Jemison, uzaya ilk olarak 1992 yılında gitti.

 

Yasemin Adar

 

Dünya Güreş Şampiyonası'nı kazanan Adar aynı zamanda Türkiye'nin güreş alanında ilk kadın dünya şampiyonu oldu.

 

Rita Moreno

 

Grammy, Emmy, Oscar ve Tony ödüllerini kazanan ilk Latin asıllı sanatçı bu dört ödüle sahip 12 kişiden biridir. 

 

Danica Patrick

 

Danica Patrick, Indianapolis 500 ve Daytona 500 yarışlarını yöneten ilk kadın yarışçı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.