İhtiyaç sahiplerine 1.150 TL destek verilecek!

EKONOMİ 21.09.2022 - 19:17, Güncelleme: 21.09.2022 - 19:17
 

İhtiyaç sahiplerine 1.150 TL destek verilecek!

Aile Bakanlığından önemli bir açıklama geldi.

Kadın erkek herkese ödemelerin yapılacağı belirtildi. Bakanlık harekete geçerek, sigortası olmayan, emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almayanlar ve mal varlığı bulunmayanlara destek ödemeleri başladı. Hükümet geliri olmayan ve zor durumda olan ailelere kira yardımı veriyor. Bu kapsamda rakam belli oldu.  Bakanlık, ihtiyacı olan ailelere destek ödemesi yapacağını belirtti. Bu kapsamda aylık 1.150 TL destek ödemesi yapılacak. Şartları taşıyan herkes parasını anında alabilecek. Bu kapsamda sigortalı bir işte çalışmayan ve geliri düşük olanlara ev kiralarını ödemeleri için yardım yapılacak. Kira Yardımı Başvuru Şartları Kira yardımından yararlanabilmek için aşağıdaki şartları karşılıyor olmak gerekiyor: Sigortalı olmamak Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak Mal varlığına sahip olmamak Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak Düzenli bir gelire sahip olmamak.  
Aile Bakanlığından önemli bir açıklama geldi.

Kadın erkek herkese ödemelerin yapılacağı belirtildi. Bakanlık harekete geçerek, sigortası olmayan, emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almayanlar ve mal varlığı bulunmayanlara destek ödemeleri başladı.

Hükümet geliri olmayan ve zor durumda olan ailelere kira yardımı veriyor. Bu kapsamda rakam belli oldu.  Bakanlık, ihtiyacı olan ailelere destek ödemesi yapacağını belirtti. Bu kapsamda aylık 1.150 TL destek ödemesi yapılacak. Şartları taşıyan herkes parasını anında alabilecek.

Bu kapsamda sigortalı bir işte çalışmayan ve geliri düşük olanlara ev kiralarını ödemeleri için yardım yapılacak.

Kira Yardımı Başvuru Şartları

Kira yardımından yararlanabilmek için aşağıdaki şartları karşılıyor olmak gerekiyor:

Sigortalı olmamak

Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak

Mal varlığına sahip olmamak

Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak

Düzenli bir gelire sahip olmamak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.