Huzura kaçışın adresi...

Mekanlar 15.10.2020 - 18:31, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Huzura kaçışın adresi...

Şu sıralar şehirden biraz uzaklaşacağınız hem çok yorulmayacağınız hem de bedenen ve ruhen dinleneceğiniz, bütçenizi zorlamayacak alternatifler düşündük. Üstelik çoğunu ilk kez duyacaksınız...

İşte çoğunu ilk kez duyacağınız o adresler...   Gödence / İzmir Kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızıldağlar’daki beş köyden biri Gödence... Bundan 40 yıl önce, ‘birlikten kuvvet doğar’ düşüncesiyle kurulan kooperatif ile kaderi değişen köy, doğası, yeşili ve bol oksijeni ile İzmirlilerin soluklanma noktası. Antikçağın 12 İyon kentinden biri olan, şarap ve zeytinyağı üretim bölgesi olan Gödence doğası bugünlerde hiç olmadığı kadar renkli ve huzur verici.   İznik Gölü / Bursa Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise beşinci büyük doğal gölü İznik, İstanbul’a 120 kilometre uzaklıkta. Etrafı kiraz ağaçlarıyla çevrili olan ve çiçeklerle renklenen göl için yola çıkmaya değer.   Kerpe / Kocaeli Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı, Batı Karadeniz kıyısında küçük bir yerleşim alanı. İstanbul’a yakınlığı nedeniyle sıkça ziyaret edilen rotalardan! Kerpe’ye, denize kadar uzanan sık çam ormanları arasından geçerek ulaşıyorsunuz.   Pürenli Yaylası / Düzce Güzelliği ile Doğu Karadeniz’dekileri aratmayan yaylalardan Düzce’deki Pürenli Yaylası. Yemyeşil doğası, her biri farklı fotojenik evleri bu yaylayı diğerlerinden ayırıyor.   Kulu Gölü / Konya Tuz Gölü’nün kuzeybatısında, Kulu ilçe merkezinin 5 kilometre doğusunda yer alıyor. Gölde dokuz küçük ada bulunuyor.   Güllük Dağı / Antalya Milli park olarak koruma altında olan Güllük Dağı’nın çevresi, bugünlerde doğa içinde benzersiz bir yolculuk vaat ediyor. Antalya’nın 34 km. kuzeybatısında, Korkuteli ilçesi sınırlarında bulunan alan, Termessos Milli Parkı olarak da anılıyor.
Şu sıralar şehirden biraz uzaklaşacağınız hem çok yorulmayacağınız hem de bedenen ve ruhen dinleneceğiniz, bütçenizi zorlamayacak alternatifler düşündük. Üstelik çoğunu ilk kez duyacaksınız...

İşte çoğunu ilk kez duyacağınız o adresler...

 

Gödence / İzmir


Kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızıldağlar’daki beş köyden biri Gödence... Bundan 40 yıl önce, ‘birlikten kuvvet doğar’ düşüncesiyle kurulan kooperatif ile kaderi değişen köy, doğası, yeşili ve bol oksijeni ile İzmirlilerin soluklanma noktası. Antikçağın 12 İyon kentinden biri olan, şarap ve zeytinyağı üretim bölgesi olan Gödence doğası bugünlerde hiç olmadığı kadar renkli ve huzur verici.

 

İznik Gölü / Bursa


Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise beşinci büyük doğal gölü İznik, İstanbul’a 120 kilometre uzaklıkta. Etrafı kiraz ağaçlarıyla çevrili olan ve çiçeklerle renklenen göl için yola çıkmaya değer.

 

Kerpe / Kocaeli


Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı, Batı Karadeniz kıyısında küçük bir yerleşim alanı. İstanbul’a yakınlığı nedeniyle sıkça ziyaret edilen rotalardan! Kerpe’ye, denize kadar uzanan sık çam ormanları arasından geçerek ulaşıyorsunuz.

 

Pürenli Yaylası / Düzce


Güzelliği ile Doğu Karadeniz’dekileri aratmayan yaylalardan Düzce’deki Pürenli Yaylası. Yemyeşil doğası, her biri farklı fotojenik evleri bu yaylayı diğerlerinden ayırıyor.

 

Kulu Gölü / Konya


Tuz Gölü’nün kuzeybatısında, Kulu ilçe merkezinin 5 kilometre doğusunda yer alıyor. Gölde dokuz küçük ada bulunuyor.

 

Güllük Dağı / Antalya


Milli park olarak koruma altında olan Güllük Dağı’nın çevresi, bugünlerde doğa içinde benzersiz bir yolculuk vaat ediyor. Antalya’nın 34 km. kuzeybatısında, Korkuteli ilçesi sınırlarında bulunan alan, Termessos Milli Parkı olarak da anılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.