Hurmanın sağlığa faydaları neler? Hamile kadınlar mutlaka yemeli!

AKTÜEL 22.10.2022 - 21:56, Güncelleme: 22.10.2022 - 21:56
 

Hurmanın sağlığa faydaları neler? Hamile kadınlar mutlaka yemeli!

Hurmanın sağlığa birçok faydası vardır. Peki, hurma yemek neye iyi gelir? Hamile kadınlar neden hurma yemeli? İşte detaylar…

Hurmanın İçeriğinde kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, magnezyum ve çinko içermektedir. A ve B vitamininden zengin olması ve içerdiği yüksek miktardaki magnezyum sayesinde hafızanın güçlenmesini destekler. Tansiyonu dengeleyen ve kalp ritmini düzenleyen yaşamsal minerallerden biri olan potasyumdan zengin olan hurma, hiç kolesterol içermemesi nedeniyle kalp dostu besinler arasında yer alır. İçeriğindeki A ve C vitamini sayesinde vücudun zararlı bakterilerden ve mikroplardan temizlenmesine yardımcı olan güçlü bir antioksidan. Sindirim sisteminin düzenlenmesi de hemoroit, kolon kanseri ve kolit gibi sindirim sistemi hastalıkları riskini azaltır. Hurmanın düzenli tüketimi, kansızlık riskini de düşürür. İçeriğindeki demir, kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini artırır. Bu sayede kansızlık riskini düşürür ve demir eksikliğiyle ilgili tedavi gören kişilerde de tedavi sürecini hızlandırır.  Hurmanın içerisindeki selenyum ve C vitamini vücudumuzdaki mikropları yok etmede etkilidir.  Hamilelik döneminde kararında hurma tüketmenin birçok faydası bulunur. Hurmadaki folik asit anne karnındaki bebeğin beyin gelişimine katkıda bulunur.  
Hurmanın sağlığa birçok faydası vardır. Peki, hurma yemek neye iyi gelir? Hamile kadınlar neden hurma yemeli? İşte detaylar…

Hurmanın İçeriğinde kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, magnezyum ve çinko içermektedir. A ve B vitamininden zengin olması ve içerdiği yüksek miktardaki magnezyum sayesinde hafızanın güçlenmesini destekler.

Tansiyonu dengeleyen ve kalp ritmini düzenleyen yaşamsal minerallerden biri olan potasyumdan zengin olan hurma, hiç kolesterol içermemesi nedeniyle kalp dostu besinler arasında yer alır.

İçeriğindeki A ve C vitamini sayesinde vücudun zararlı bakterilerden ve mikroplardan temizlenmesine yardımcı olan güçlü bir antioksidan. Sindirim sisteminin düzenlenmesi de hemoroit, kolon kanseri ve kolit gibi sindirim sistemi hastalıkları riskini azaltır.

Hurmanın düzenli tüketimi, kansızlık riskini de düşürür. İçeriğindeki demir, kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini artırır. Bu sayede kansızlık riskini düşürür ve demir eksikliğiyle ilgili tedavi gören kişilerde de tedavi sürecini hızlandırır. 

Hurmanın içerisindeki selenyum ve C vitamini vücudumuzdaki mikropları yok etmede etkilidir.  Hamilelik döneminde kararında hurma tüketmenin birçok faydası bulunur. Hurmadaki folik asit anne karnındaki bebeğin beyin gelişimine katkıda bulunur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.