Hiç Yıkanmazsak Ne Olur?

YAŞAM 11.05.2019 - 11:54, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Hiç Yıkanmazsak Ne Olur?

Su yok, sabun yok, hiçbir şey yok... Böyle bir hayat yaşadığınızı düşünebiliyor musunuz? Bu sorunun cevabını Discovery News verdi. İşte hiç yıkanmazsanız (ya da çok sık yıkanırsanız) vücudunuza olacaklar...

Sağlıklı bakterilere destek olmalısınız: İnsan cildi üzerinde bin kadar farklı bakteri ile 80 kadar mantar türü yaşıyor. Bu mikroorganizmaların önemli bir kısmı sağlığımız için faydalı. Kötü bakterileri kovuyor ya da cilt salgılarını parçalayarak doğal nemlendiriciler ortaya çıkmasını sağlıyorlar. Ancak zaman zaman cildimiz kötü bakterilerle kendi kendine başa çıkamıyor. Burada da devreye yıkanmak giriyor. Düzenli olarak yıkanmayan kişiler, ağızlarına, gözlerine ya da burunlarına dokunduklarında, kendilerini hastalık yapan mikroorganizmalara maruz bırakmış oluyor. Enfeksiyona dikkat! Bununla bağlantılı olarak, yeterince yıkanmadığımız zaman, cildimizin yüzeyindeki iyi mikroorganizmalarla kötü mikroorganizmaların dengesi altüst oluyor. Bu da cilt enfeksiyonlarına neden oluyor. Cilt sorunlarınız varsa: Hele ki mantar, akne gibi cilt sorunlarınız varsa durum daha da tehlikeli... Zira tüm pislik, ter, ölü hücreler ve yağ, cildinizin üzerinde birikiyor, cilt sorunları kronikleşmeye başlıyor. Cildiniz kabul tutmasın: Yıkanmamanın daha ileri aşamalarında 'dermatosis neglecta' (ihmal edilmiş cilt sendromu desek yanlış olmaz) denilen durum ortaya çıkmaya başlıyor. Sebum, keratin, ter ve kir cildin üst yüzeyinde birikerek kalın, kahverengi plaklar oluşturuyor.  
Su yok, sabun yok, hiçbir şey yok... Böyle bir hayat yaşadığınızı düşünebiliyor musunuz? Bu sorunun cevabını Discovery News verdi. İşte hiç yıkanmazsanız (ya da çok sık yıkanırsanız) vücudunuza olacaklar...

Sağlıklı bakterilere destek olmalısınız: İnsan cildi üzerinde bin kadar farklı bakteri ile 80 kadar mantar türü yaşıyor. Bu mikroorganizmaların önemli bir kısmı sağlığımız için faydalı. Kötü bakterileri kovuyor ya da cilt salgılarını parçalayarak doğal nemlendiriciler ortaya çıkmasını sağlıyorlar.

Ancak zaman zaman cildimiz kötü bakterilerle kendi kendine başa çıkamıyor. Burada da devreye yıkanmak giriyor. Düzenli olarak yıkanmayan kişiler, ağızlarına, gözlerine ya da burunlarına dokunduklarında, kendilerini hastalık yapan mikroorganizmalara maruz bırakmış oluyor.

Enfeksiyona dikkat!

Bununla bağlantılı olarak, yeterince yıkanmadığımız zaman, cildimizin yüzeyindeki iyi mikroorganizmalarla kötü mikroorganizmaların dengesi altüst oluyor. Bu da cilt enfeksiyonlarına neden oluyor.

Cilt sorunlarınız varsa: Hele ki mantar, akne gibi cilt sorunlarınız varsa durum daha da tehlikeli... Zira tüm pislik, ter, ölü hücreler ve yağ, cildinizin üzerinde birikiyor, cilt sorunları kronikleşmeye başlıyor.

Cildiniz kabul tutmasın: Yıkanmamanın daha ileri aşamalarında 'dermatosis neglecta' (ihmal edilmiş cilt sendromu desek yanlış olmaz) denilen durum ortaya çıkmaya başlıyor. Sebum, keratin, ter ve kir cildin üst yüzeyinde birikerek kalın, kahverengi plaklar oluşturuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.