Haydar Yavuz Güreş Dünya Kupasında Gümüş Madalya Kazandı!

SPOR 23.12.2020 - 15:09, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Haydar Yavuz Güreş Dünya Kupasında Gümüş Madalya Kazandı!

Sırbistan başkenti Belgrat’da düzenlenen Güreş Bireysel Dünya Kupasında Milli Güreşçiler toplamda 13 madalya kazanarak Dünya 2.liğini elde etti.

Ülkemizi 70 kg’da temsil eden Kahramanmaraşlı hemşerimiz Haydar Yavuz Romen Georgi Bucur (3-1) Azerbaycanlı Gitinomagomed Hacıev’i (6-0) Kırgız İslambek Orozbekov’u da (6-0) yenerek yükseldiği finalde Avrupa Şampiyonu Dağıstan asıllı Polonyalı Magomedmurad Ghadziev ile karşılaştı. Güçlü rakibine karşı iyi mücadele eden güreşçi ikinci devre başında ayağından sakatlanınca durum (3-0) iken müsabakaya devam edemedi ve Gümüş madalyada aldı. Başarılı güreşçi Haydar Yavuz Kupa dönüşü Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’u ziyaret etti. 2019 U23 Avrupa 3. Güreşçimiz ve Güreş Milli Takımında yer alan Şaban Kızıltaş,  Güreş İl Temsilcisi Ali Demir, Güreş Eğitim Merkezi Müdürü Şahin Hopur ve Sporcunun Babası da ziyarette yer aldı.   
Sırbistan başkenti Belgrat’da düzenlenen Güreş Bireysel Dünya Kupasında Milli Güreşçiler toplamda 13 madalya kazanarak Dünya 2.liğini elde etti.

Ülkemizi 70 kg’da temsil eden Kahramanmaraşlı hemşerimiz Haydar Yavuz Romen Georgi Bucur (3-1) Azerbaycanlı Gitinomagomed Hacıev’i (6-0) Kırgız İslambek Orozbekov’u da (6-0) yenerek yükseldiği finalde Avrupa Şampiyonu Dağıstan asıllı Polonyalı Magomedmurad Ghadziev ile karşılaştı. Güçlü rakibine karşı iyi mücadele eden güreşçi ikinci devre başında ayağından sakatlanınca durum (3-0) iken müsabakaya devam edemedi ve Gümüş madalyada aldı.


Başarılı güreşçi Haydar Yavuz Kupa dönüşü Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’u ziyaret etti. 2019 U23 Avrupa 3. Güreşçimiz ve Güreş Milli Takımında yer alan Şaban Kızıltaş,  Güreş İl Temsilcisi Ali Demir, Güreş Eğitim Merkezi Müdürü Şahin Hopur ve Sporcunun Babası da ziyarette yer aldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.