Hatay'daki Deprem için uzmanlar ne dedi?

AKTÜEL 09.11.2023 - 15:40, Güncelleme: 09.11.2023 - 15:40
 

Hatay'daki Deprem için uzmanlar ne dedi?

Bugün sabah saatlerinde Taşoluk-Kırıkhan/Hatay’da 4,9 deprem oldu. Peki, uzmanlar bu deprem içni ne diyor? işte detaylar...

Bugün sabah saatlerinde  Taşoluk-Kırıkhan/Hatay’da 4,9 deprem oldu. Peki, uzmanlar bu deprem içni ne diyor? işte detaylar... Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Arkadaşlar, Taşoluk-Kırıkhan/Hatay’da 4,9 deprem oldu(Hart.). Bu deprem daha öce kırılmış olan Amanos Fay Zonu içerisinde, kırılmayan bir kesimin işi, yani artçı deprem. Telaşa gerek yok, sevgiyle." Yer Bilimci Baturhan Öğüt, "Sevgili dostlarım.Bu sabaha karşı hatayda meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem, çevredeki fay hatlarına stres transferi yapamaz. Bu 4,9 büyüklüğündeki deprem 6 şubatta yırtılan(kırılan) amanos segmenti üzerinde oldu.Endişeye gerek yok."  
Bugün sabah saatlerinde Taşoluk-Kırıkhan/Hatay’da 4,9 deprem oldu. Peki, uzmanlar bu deprem içni ne diyor? işte detaylar...

Bugün sabah saatlerinde  Taşoluk-Kırıkhan/Hatay’da 4,9 deprem oldu. Peki, uzmanlar bu deprem içni ne diyor? işte detaylar...

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Arkadaşlar, Taşoluk-Kırıkhan/Hatay’da 4,9 deprem oldu(Hart.). Bu deprem daha öce kırılmış olan Amanos Fay Zonu içerisinde, kırılmayan bir kesimin işi, yani artçı deprem. Telaşa gerek yok, sevgiyle."

Yer Bilimci Baturhan Öğüt, "Sevgili dostlarım.Bu sabaha karşı hatayda meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem, çevredeki fay hatlarına stres transferi yapamaz. Bu 4,9 büyüklüğündeki deprem 6 şubatta yırtılan(kırılan) amanos segmenti üzerinde oldu.Endişeye gerek yok."

 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.