Hatay Mutfağı UNESCO Tarafından Tescillendi
Hatay Mutfağı UNESCO Tarafından Tescillendi
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), gastronomi alanında Hatay’ı ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık gördü. Böylece Hatay mutfağının lezzetleri tescillenmiş oldu.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), gastronomi alanında Hatay’ı ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık gördü. Böylece Hatay mutfağının lezzetleri tescillenmiş oldu.
Euronews’in haberine göre, Kültürel miras ürünlerine değer veren ve onların korunup yaşatılmasını önemseyen UNESCO yetkilileri, Hatay mutfağının bu bağlamda dünyada öncü şehirler arasında olduğunu belirtti.
Mutfağındaki 600 çeşit yemek ve tatlının yanı sıra mutfak kültürünün yaşatılmasını başaran medeniyetler şehri Hatay, 2015 yılında listeye eklenen Gaziantep’ten sonra bu ödüle layık görülen ikinci Türkiye şehri oldu.
UNESCO’nun dünya gastronomi şehirleri
Türkiye: Gaziantep ve Hatay,
Amerika Birleşik Devletleri: San Antonio ve Tuscon,
Meksika: Ensenada,
Panama: Panama City,
Brezilya: Belem, Paraty, Florianopoli,
Bolivya: Cochabamba,
Kolombiya: Popoyan ve Buenaventura,
Japonya: Tsuruoka,
Güney Kore: Jeonju,
Çin: Macao, Shunde, Chengduİtal,
Tayland: Phuket,
İran: Rasht,
Lübnan: Zahle,
İspanya: Burgos ve Denia,
İtalya: Parma ve Alba,
Norveç: Bergen,
İsveç: Östersund.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.