Hamilelikte kanama normal mi?

SAĞLIK 01.11.2022 - 18:48, Güncelleme: 01.11.2022 - 18:48
 

Hamilelikte kanama normal mi?

Hamilelik sürecinde zaman zaman vajinal kanamalar görülebilir. Hamilelikte kanama normal mi? Hamilelikte kanama hangi süreçlerde olur? Detaylar haberimizde…

Hamilelikte kanama normal mi? Hamilelikte kanama hangi süreçlerde olur? Detaylar haberimizde… Hamilelik sürecinde zaman zaman vajinal kanamalar görülebilir. Bazı kanamalar önemsiz kabul edilse de bazı durumlarda gebelikte kanama olması ciddi sorunlara işaret ediyor olabilir. Hamileliğin ilk haftalarında tutunma kanaması dediğimiz, gebelik kesesinin yerleşme ve büyümesine bağlı olarak, bazen lekelenme şeklinde, bazen de adet kanamasına benzer kanamalar görülebilir. Hamileliğin ilerleyen evrelerinde ise daha çok plasenta problemlerine bağlı kanamalar görürüz. Gebelikte travma, tansiyon yüksekliği gibi sebeplerle plasentanın yerinden erken ayrılması durumunda da kanama izlenir. Hamilelikte kanama her dönemde görülebileceği gibi daha çok doğuma yakın dönemlerde ve gebelik kesesinin tutunmaya çalıştığı ilk dönemlerde izlenir.  
Hamilelik sürecinde zaman zaman vajinal kanamalar görülebilir. Hamilelikte kanama normal mi? Hamilelikte kanama hangi süreçlerde olur? Detaylar haberimizde…

Hamilelikte kanama normal mi? Hamilelikte kanama hangi süreçlerde olur? Detaylar haberimizde…

Hamilelik sürecinde zaman zaman vajinal kanamalar görülebilir. Bazı kanamalar önemsiz kabul edilse de bazı durumlarda gebelikte kanama olması ciddi sorunlara işaret ediyor olabilir.

Hamileliğin ilk haftalarında tutunma kanaması dediğimiz, gebelik kesesinin yerleşme ve büyümesine bağlı olarak, bazen lekelenme şeklinde, bazen de adet kanamasına benzer kanamalar görülebilir. Hamileliğin ilerleyen evrelerinde ise daha çok plasenta problemlerine bağlı kanamalar görürüz.

Gebelikte travma, tansiyon yüksekliği gibi sebeplerle plasentanın yerinden erken ayrılması durumunda da kanama izlenir. Hamilelikte kanama her dönemde görülebileceği gibi daha çok doğuma yakın dönemlerde ve gebelik kesesinin tutunmaya çalıştığı ilk dönemlerde izlenir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.