Halit Orhan, Bu Yıl Üretim Çok Verimliydi!

GÜNDEM 03.09.2024 - 15:22, Güncelleme: 03.09.2024 - 15:22
 

Halit Orhan, Bu Yıl Üretim Çok Verimliydi!

fisiltihaber.com.tr'ye konuşan Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, Üretimin bu yıl kaliteli ve verimli geçtiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ın üretim açısından yaz sezonunu değerlendiren Başkan Orhan, şu ifadelere yer verdi:  Gönül İsterki Her İki Taraf Memnun Olsun! Genel olarak yaz sezonuna baktığımzıda veriml geçtiğini söyleyebiliriz. Üretim fazla olduğu için fiyatlar yüksek değildi. Tabiki girdi maliyetlerinden dolayı ve ürünlerin uygunluğundan dolayı üreticilerimiz pek fazla istediğini alamadı. Gönül isterki her iki taraf memnun olsun. Genel olarak ürünler verimli ve fazlaydı.  Arz talebe göre fiyatlar değiştiği için ürtetim fazla olunca fiyatlar uygun oldu. Salçak Bibek Dip Yaptı! Bilindiği üzere bu sıralar kış hazırlıkları devam ediyor. Domates, patlıcan gibi konservelik ürünler yoğun bir şekilde tüketiliyor. Özellikle salçalık biber bu yıl çok uygun. Geçen yıl 20 tl civarı olan biber bu yıl 8-10 lira arasında değişiyor.  Üreticiler Gözbebeğimizdir! 1 ay sonra örtlü ürün dediğimiz seralarımız çıkmaya başlar ve hava koşullarına göre fiyatlar değişir. Denetim mekanizmasının güzel çalıştığını düşünüyorum. Bu yıl fahiş denecek düzeyde ürün satışı olmadı. Havalar çok iyi gidiyor, ürünler çok kaliteli yetişiyor ama üreticiyi sürekli desteklemek lazım. üretim biterse dışa bağımlılık artar ve fiyatları çok pahalı olur. Üreticiler biizm her zaman için gözbebeğimizdir."   
fisiltihaber.com.tr'ye konuşan Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, Üretimin bu yıl kaliteli ve verimli geçtiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ın üretim açısından yaz sezonunu değerlendiren Başkan Orhan, şu ifadelere yer verdi: 

Gönül İsterki Her İki Taraf Memnun Olsun!

Genel olarak yaz sezonuna baktığımzıda veriml geçtiğini söyleyebiliriz. Üretim fazla olduğu için fiyatlar yüksek değildi. Tabiki girdi maliyetlerinden dolayı ve ürünlerin uygunluğundan dolayı üreticilerimiz pek fazla istediğini alamadı. Gönül isterki her iki taraf memnun olsun. Genel olarak ürünler verimli ve fazlaydı.  Arz talebe göre fiyatlar değiştiği için ürtetim fazla olunca fiyatlar uygun oldu.

Salçak Bibek Dip Yaptı!

Bilindiği üzere bu sıralar kış hazırlıkları devam ediyor. Domates, patlıcan gibi konservelik ürünler yoğun bir şekilde tüketiliyor. Özellikle salçalık biber bu yıl çok uygun. Geçen yıl 20 tl civarı olan biber bu yıl 8-10 lira arasında değişiyor. 

Üreticiler Gözbebeğimizdir!

1 ay sonra örtlü ürün dediğimiz seralarımız çıkmaya başlar ve hava koşullarına göre fiyatlar değişir. Denetim mekanizmasının güzel çalıştığını düşünüyorum. Bu yıl fahiş denecek düzeyde ürün satışı olmadı. Havalar çok iyi gidiyor, ürünler çok kaliteli yetişiyor ama üreticiyi sürekli desteklemek lazım. üretim biterse dışa bağımlılık artar ve fiyatları çok pahalı olur. Üreticiler biizm her zaman için gözbebeğimizdir." 

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.