Hafta sonu için Film önerisi!

DİZİ - FİLM 07.10.2023 - 16:08, Güncelleme: 07.10.2023 - 16:08
 

Hafta sonu için Film önerisi!

Hafta sonu için film önerileri listemizde, farklı tür ve coğrafyalara ait eşsiz yapımları bir araya getirdik. işte birbirinden özel film önerileri...

Le Salaire de la peur – Dehşet Yolcuları (1953) – IMDB: 8.2 Haftalık film önerileri listemizin ilk sırasında Fransız yönetmen Henri-Georges Clouzot imzalı bir sinema klasiği Le Salaire de la peur var. 1953 yapımı bu gerilim dolu maceranın başrollerinde ise Yves Montand, Charles Vanel, Peter van Eyck ve Véra Clouzot gibi isimler yer alıyor. Le genou de Claire – Claire’in Dizi (1970) – IMDB: 7.5 Fransız sinemasındaki en önemli eserlerden bir diğeri olan Le genou de Claire ile film önerileri listemize devam ediyoruz. Ünlü yönetmen Éric Rohmer tarafından yazılan ve yönetilen 1970 yapımı romantik dramda Jean-Claude Brialy, Aurora Cornu, Béatrice Romand ve Laurence de Monaghan gibi ustalar, unutulmaz bir performansa imza atıyor. Dark Waters – Karanlık Sular (2019) – IMDB: 7.6 Amerikalı yönetmen, senarist ve yapımcı Todd Haynes imzası taşıyan Dark Waters isimli gerilim filminde Mark Ruffalo, Anne Hathaway, William Jackson Harper, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber ve Mare Winningham gibi dünyaca tanınan oyuncular yer alıyor. 5X2 – Beş Kere İki (2004) – IMDB: 6.6 François Ozon imzası taşıyan 5×2 ayrılmanın eşiğine gelen Fransız bir çiftin ilişkisindeki 5 dönüm noktasına yakından bir bakış atıyor. Fakat yaşam ve ilişkiler hakkında oldukça çarpıcı tasvirler oluşturan bu dönüm noktaları, beyaz perdeye sondan başa doğru yansıyor! Boşanma aşaması, gergin yemekler, çocukların doğumu, düğün ve ilk tanışma! Der Stand Der Dinge – Olayların Gidişi (1982) – IMDB: 6.9 Alman yönetmen, yazar ve fotoğrafçı Wim Wenders 1982 yapımı Der Stand Der Dinge filminde beyaz perdeye, sinema dünyasının pek de bilinmeyen yönlerini taşıyor. Portekiz’de bir bilim kurgu filminin çekimleri sırasında film malzemelerinin tükenmesi ve yapımcının ortadan kaybolması nedeniyle ülkede mahsur kalan bir film ekibinin öyküsüne odaklanan eserde Patrick Bauchau, Allen Garfield, Isabelle Weingarten, Rebecca Pauly ve Jeffrey Kime gibi oyuncular yer alıyor. Tyrannosaur (2011) – IMDB: 7.5 Paddy Considine imzalı İngiliz dram filmi Tyrannosaur, gösterime girdiği dönem sinemaseverlerin büyük beğenisini toplamıştı. Sundance Film Festivali’nden de ödülle dönen yapım, oldukça trajik unsurları sade ve gerçekçi bir şekilde izleyiciye aktarma başarısıyla dikkat çekiyor. Film Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan, Paul Popplewell ve Sally Carman gibi oyunculardan oluşan kadrosuyla yakın geçmişin en beğenilen dramları arasında gösteriliyor. Tyrannosaur eşini kaybettikten sonra depresyona giren ve öfkesini kontrol etmekte zorlanan Joseph (Peter Mullan) ismindeki adamın, bir hayır kuruluşunda çalışan ve eşinden gördüğü şiddet sebebiyle zorlu günler geçiren Hannah (Olivia Colman) ile yakınlaşmasını ve bu yakınlaşmanın yıkıcı sonuçlarını ekrana taşıyor.  
Hafta sonu için film önerileri listemizde, farklı tür ve coğrafyalara ait eşsiz yapımları bir araya getirdik. işte birbirinden özel film önerileri...

Le Salaire de la peur – Dehşet Yolcuları (1953) – IMDB: 8.2

Haftalık film önerileri listemizin ilk sırasında Fransız yönetmen Henri-Georges Clouzot imzalı bir sinema klasiği Le Salaire de la peur var. 1953 yapımı bu gerilim dolu maceranın başrollerinde ise Yves Montand, Charles Vanel, Peter van Eyck ve Véra Clouzot gibi isimler yer alıyor.

Le genou de Claire – Claire’in Dizi (1970) – IMDB: 7.5

Fransız sinemasındaki en önemli eserlerden bir diğeri olan Le genou de Claire ile film önerileri listemize devam ediyoruz. Ünlü yönetmen Éric Rohmer tarafından yazılan ve yönetilen 1970 yapımı romantik dramda Jean-Claude Brialy, Aurora Cornu, Béatrice Romand ve Laurence de Monaghan gibi ustalar, unutulmaz bir performansa imza atıyor.

Dark Waters – Karanlık Sular (2019) – IMDB: 7.6

Amerikalı yönetmen, senarist ve yapımcı Todd Haynes imzası taşıyan Dark Waters isimli gerilim filminde Mark Ruffalo, Anne Hathaway, William Jackson Harper, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber ve Mare Winningham gibi dünyaca tanınan oyuncular yer alıyor.

5X2 – Beş Kere İki (2004) – IMDB: 6.6

François Ozon imzası taşıyan 5×2 ayrılmanın eşiğine gelen Fransız bir çiftin ilişkisindeki 5 dönüm noktasına yakından bir bakış atıyor. Fakat yaşam ve ilişkiler hakkında oldukça çarpıcı tasvirler oluşturan bu dönüm noktaları, beyaz perdeye sondan başa doğru yansıyor! Boşanma aşaması, gergin yemekler, çocukların doğumu, düğün ve ilk tanışma!

Der Stand Der Dinge – Olayların Gidişi (1982) – IMDB: 6.9

Alman yönetmen, yazar ve fotoğrafçı Wim Wenders 1982 yapımı Der Stand Der Dinge filminde beyaz perdeye, sinema dünyasının pek de bilinmeyen yönlerini taşıyor. Portekiz’de bir bilim kurgu filminin çekimleri sırasında film malzemelerinin tükenmesi ve yapımcının ortadan kaybolması nedeniyle ülkede mahsur kalan bir film ekibinin öyküsüne odaklanan eserde Patrick Bauchau, Allen Garfield, Isabelle Weingarten, Rebecca Pauly ve Jeffrey Kime gibi oyuncular yer alıyor.

Tyrannosaur (2011) – IMDB: 7.5

Paddy Considine imzalı İngiliz dram filmi Tyrannosaur, gösterime girdiği dönem sinemaseverlerin büyük beğenisini toplamıştı. Sundance Film Festivali’nden de ödülle dönen yapım, oldukça trajik unsurları sade ve gerçekçi bir şekilde izleyiciye aktarma başarısıyla dikkat çekiyor.

Film Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan, Paul Popplewell ve Sally Carman gibi oyunculardan oluşan kadrosuyla yakın geçmişin en beğenilen dramları arasında gösteriliyor.

Tyrannosaur eşini kaybettikten sonra depresyona giren ve öfkesini kontrol etmekte zorlanan Joseph (Peter Mullan) ismindeki adamın, bir hayır kuruluşunda çalışan ve eşinden gördüğü şiddet sebebiyle zorlu günler geçiren Hannah (Olivia Colman) ile yakınlaşmasını ve bu yakınlaşmanın yıkıcı sonuçlarını ekrana taşıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.