Güveçte haşhaşlı çörek tarifi!
TARİFLER
14.10.2022 - 22:50, Güncelleme:
14.10.2022 - 22:50
Güveçte haşhaşlı çörek tarifi!
Güveçte haşhaşlı çörek nasıl yapılır? Güveçte haşhaşlı çörek için gerekli malzemeler neler? Güveçte haşhaşlı çörek yapmanın püf noktaları neler?
Malzemeler;
- Şeker
- Yumurta
- Tereyağı
- Kuru maya
- Ilık süt
- Un
İç harcı için:
- Haşhaş ezmesi
- Sıvı yağ
- Şeker
Yapılışı;
Ilık sütün içerisine toz şeker ve mayayı ilave ederek çırpın.
Ardından içerisine yumurta, eritilmiş tereyağını ilave edip yeniden karıştırın. Üzerine un ilave ederek yoğurun.
Hamurları streç filmle kapatarak oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
Hamurunuzu eşit bezelere bölün. Hafif unlanmış tezgahın üzerinde hazırladığınız bezeleri 1 cm kalınlığında açın.
Her kata harç sürecek şekilde kat kat dizin en üst katını pizza dilimler gibi çizik atın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Güveçte haşhaşlı çörek nasıl yapılır? Güveçte haşhaşlı çörek için gerekli malzemeler neler? Güveçte haşhaşlı çörek yapmanın püf noktaları neler?
Malzemeler;
- Şeker
- Yumurta
- Tereyağı
- Kuru maya
- Ilık süt
- Un
İç harcı için:
- Haşhaş ezmesi
- Sıvı yağ
- Şeker
Yapılışı;
Ilık sütün içerisine toz şeker ve mayayı ilave ederek çırpın.
Ardından içerisine yumurta, eritilmiş tereyağını ilave edip yeniden karıştırın. Üzerine un ilave ederek yoğurun.
Hamurları streç filmle kapatarak oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
Hamurunuzu eşit bezelere bölün. Hafif unlanmış tezgahın üzerinde hazırladığınız bezeleri 1 cm kalınlığında açın.
Her kata harç sürecek şekilde kat kat dizin en üst katını pizza dilimler gibi çizik atın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.