Güngör, Ya Salon Çok Geniş Ya da Katılımcı Çok Az!

05.05.2019 - 10:05, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Güngör, Ya Salon Çok Geniş Ya da Katılımcı Çok Az!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde 2. Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması başladı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Spor Salonu’nda başlayan robot yarışmalarına 8 ülkeden 600’ün üzerinde yarışmacı katılıyor.

2. Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarında ilk olarak tamamen yerli ve Milli olarak üretilen Mini Ada isimli robot bir kısa bir konuşma yaparak misafirlere hoş geldiniz dedi yarışmacılara da başarılar diledi. Daha sonra Kahramanmaraş Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Vekili Ahmet Kazan, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarında son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek: “Şehirlerin rekabet gücü o şehirde ulusal ya da uluslararası kaç tane etkinlik yapıldığına bağlıdır ve bu uluslararası bir kuraldır. Aynı şekilde üniversitelerimizin rekabet gücü de bu ve benzeri ne kadar etkinlik yaptığına bağlıdır. Ben Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizi ve Teknokent’imizi bugün ikincisini gerçekleştirdikleri Robot Yarışması ve diğer etkinliklerinden dolayı tebrik ediyor bu tür etkinliklerin çoğalmazsını arzu ediyorum. Burada bir hakkı da teslim etmek istiyorum. Adaylığım süresince Sayın Rektör Hocam ve Teknokent Genel Müdürümüz bu konuyu dile getirmişlerdi. Benim eski görev yaptığım Türkiye Belediyeler Birliği ve çalışma arkadaşlarım başta Genel Sekreter Vekilimiz olmak üzere kendilerine çok yürekten teşekkür ediyorum. Bu organizasyona en üst düzeyde destek verdiler. Üniversitemize ve Teknokent’imize de teşekkür ediyorum” dedi. Bu tür organizasyonlara özellikle gençlerin çok ilgi göstermesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Güngör konuşmasını şöyle tamamladı: “ Ama bir sitemimi de dile getirmek istiyorum: Ya salon çok geniş ya da katılımcı çok az. Böyle uluslar arası boyutu olan bir etkinlikte ben şehrimizdeki bütün gençlerin burada olmasını arzu ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde gelecek yıllarda yapacağımız bu organizasyonların daha etkin, çıktılarının daha ölçülebilir sürdürülebilir, daha fazla çıktıya hizmet etmesini arzu ediyorum. Bu manada bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yarışmacılara başarılar diliyorum.”  
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde 2. Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması başladı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Spor Salonu’nda başlayan robot yarışmalarına 8 ülkeden 600’ün üzerinde yarışmacı katılıyor.

2. Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarında ilk olarak tamamen yerli ve Milli olarak üretilen Mini Ada isimli robot bir kısa bir konuşma yaparak misafirlere hoş geldiniz dedi yarışmacılara da başarılar diledi.

Daha sonra Kahramanmaraş Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Vekili Ahmet Kazan, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarında son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek: “Şehirlerin rekabet gücü o şehirde ulusal ya da uluslararası kaç tane etkinlik yapıldığına bağlıdır ve bu uluslararası bir kuraldır. Aynı şekilde üniversitelerimizin rekabet gücü de bu ve benzeri ne kadar etkinlik yaptığına bağlıdır.

Ben Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizi ve Teknokent’imizi bugün ikincisini gerçekleştirdikleri Robot Yarışması ve diğer etkinliklerinden dolayı tebrik ediyor bu tür etkinliklerin çoğalmazsını arzu ediyorum.

Burada bir hakkı da teslim etmek istiyorum. Adaylığım süresince Sayın Rektör Hocam ve Teknokent Genel Müdürümüz bu konuyu dile getirmişlerdi. Benim eski görev yaptığım Türkiye Belediyeler Birliği ve çalışma arkadaşlarım başta Genel Sekreter Vekilimiz olmak üzere kendilerine çok yürekten teşekkür ediyorum. Bu organizasyona en üst düzeyde destek verdiler. Üniversitemize ve Teknokent’imize de teşekkür ediyorum” dedi.

Bu tür organizasyonlara özellikle gençlerin çok ilgi göstermesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Güngör konuşmasını şöyle tamamladı: “ Ama bir sitemimi de dile getirmek istiyorum: Ya salon çok geniş ya da katılımcı çok az. Böyle uluslar arası boyutu olan bir etkinlikte ben şehrimizdeki bütün gençlerin burada olmasını arzu ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde gelecek yıllarda yapacağımız bu organizasyonların daha etkin, çıktılarının daha ölçülebilir sürdürülebilir, daha fazla çıktıya hizmet etmesini arzu ediyorum. Bu manada bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yarışmacılara başarılar diliyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.