Güney Kore ile ilgili ilginç gerçekler!

AKTÜEL 11.07.2021 - 22:10, Güncelleme: 11.07.2021 - 22:10
 

Güney Kore ile ilgili ilginç gerçekler!

Güney Kore ile ilgili ilginç gerçekler!

1. Kore’de internet siteleri Explorer tarayıcısına göre tasarlanmışlardır ve diğer tarayıcılara göre Internet Explorer daha çok kullanılmaktadır. Kore‘de alışveriş yaparken ve banka işlemlerinizi hallederken sadece bu tarayıcıyı kullanmanız için bir kanun bile mevcuttur.   2. Gyeongju’da yer alan 7. yüzyıla ait Cheomseongdae adındaki gözlemevi dünyanın ilk astronomik laboratuvarı olarak bilinmektedir.   3. Kore’de sevgililer günü Valentine Day ve White Day olarak yılda iki kez kutlanmaktadır. Sevgililer Günü’nde kızlar, Beyaz Gün’de erkekler partnerlerine çikolata ve hediye alır.   4. Kore’ye Noel zamanında gitmeyi düşünüyorsanız Noel Baba’yı mavi görürseniz şaşırmayın. Çünkü Kore’de Noeller kırmızı değil mavi renkle kutlanır.   5. Seoul’da bulunan Incheon Havalimanı dünyanın en iyi havalimanı olarak bilinmektedir.   6. Free Wifi denilince akla ilk gelen ülke olan Güney Kore’de internetiniz biterse dert etmeyin. Çünkü neredeyse her yerde free wifi bulunmakta. Ayrıca dünyanın en hızlı internet ağına sahip olduğunu da söyleyelim.   7. Seoul’da yer alan The Lotte World dünyanın en büyük kapalı tema parkıdır.   8. 1998 yılında yapılmış ve her yıl dünyanın her yanından milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapan ünlü Boryeong Çamur Festivali, Güney Kore’nin en çok önem verdiği festivallerden biridir.   9. Kore’de iki elin kullanımı saygı ifadesi olarak algılandığı için selamlaşırken ya da sadece bardakla bir şey içerken bile iki elinizi kullanmanız önemlidir.
Güney Kore ile ilgili ilginç gerçekler!

1. Kore’de internet siteleri Explorer tarayıcısına göre tasarlanmışlardır ve diğer tarayıcılara göre Internet Explorer daha çok kullanılmaktadır. Kore‘de alışveriş yaparken ve banka işlemlerinizi hallederken sadece bu tarayıcıyı kullanmanız için bir kanun bile mevcuttur.

 

2. Gyeongju’da yer alan 7. yüzyıla ait Cheomseongdae adındaki gözlemevi dünyanın ilk astronomik laboratuvarı olarak bilinmektedir.

 

3. Kore’de sevgililer günü Valentine Day ve White Day olarak yılda iki kez kutlanmaktadır. Sevgililer Günü’nde kızlar, Beyaz Gün’de erkekler partnerlerine çikolata ve hediye alır.

 

4. Kore’ye Noel zamanında gitmeyi düşünüyorsanız Noel Baba’yı mavi görürseniz şaşırmayın. Çünkü Kore’de Noeller kırmızı değil mavi renkle kutlanır.

 

5. Seoul’da bulunan Incheon Havalimanı dünyanın en iyi havalimanı olarak bilinmektedir.

 

6. Free Wifi denilince akla ilk gelen ülke olan Güney Kore’de internetiniz biterse dert etmeyin. Çünkü neredeyse her yerde free wifi bulunmakta. Ayrıca dünyanın en hızlı internet ağına sahip olduğunu da söyleyelim.

 

7. Seoul’da yer alan The Lotte World dünyanın en büyük kapalı tema parkıdır.

 

8. 1998 yılında yapılmış ve her yıl dünyanın her yanından milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapan ünlü Boryeong Çamur Festivali, Güney Kore’nin en çok önem verdiği festivallerden biridir.

 

9. Kore’de iki elin kullanımı saygı ifadesi olarak algılandığı için selamlaşırken ya da sadece bardakla bir şey içerken bile iki elinizi kullanmanız önemlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.