Gül, “İnsanların Yükünü Azaltıyoruz”

06.04.2019 - 15:45, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Gül, “İnsanların Yükünü Azaltıyoruz”

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Kahramanmaraş Barosu tarafından program düzenlendi.

Özel bir salonda düzenlenen programda konuşan Baro Başkanı Avukat Burak Gül, “Biz yaptığımız işler ve çalışmalarımızla sorunları çözüyor, gerginlikleri gideriyoruz. Hataları düzeltiyor ve insanların yükünü üstleniyoruz.”dedi. Avukatların önemli bir görev üstlendiklerine dikkat çeken Gül şunları söyledi: “Dünyada bütün demokratik toplumlar, hukuka ve avukatlara gereksinimleri olduğu akıl ve deneyimleri sonucu öğrenmişlerdir. Çünkü hukukun ve adalet sisteminin avukatlar olmaksızın adil ve demokratik bir şekilde işleyemez. Hukukun evrensel değerleri olan ve anayasamızda teminat altına alınan hukuk altında eşitlik, adil yargılanma hakkı, masumiyet karinesi, cezaların şahsiliği ve savunma hattı, hak arama özgürlüğü, din özgürlüğü ve basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, düşünceyi açıklama özgürlüğü gibi temel hak ve özgürlükler, seçme ve seçilme hakkı, siyasi partilere girme hakkı gibi, siyasi hak ve özgürlüklere sıkı sıkıya bağlı kalmalıyız. Biz yaptığımız işler ve çalışmalarımızla sorunları çözüyor, gerginlikleri gideriyoruz. Hataları düzeltiyor ve insanların yükünü üstleniyoruz.” 
5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Kahramanmaraş Barosu tarafından program düzenlendi.

Özel bir salonda düzenlenen programda konuşan Baro Başkanı Avukat Burak Gül, “Biz yaptığımız işler ve çalışmalarımızla sorunları çözüyor, gerginlikleri gideriyoruz. Hataları düzeltiyor ve insanların yükünü üstleniyoruz.”dedi.

Avukatların önemli bir görev üstlendiklerine dikkat çeken Gül şunları söyledi: “Dünyada bütün demokratik toplumlar, hukuka ve avukatlara gereksinimleri olduğu akıl ve deneyimleri sonucu öğrenmişlerdir. Çünkü hukukun ve adalet sisteminin avukatlar olmaksızın adil ve demokratik bir şekilde işleyemez. Hukukun evrensel değerleri olan ve anayasamızda teminat altına alınan hukuk altında eşitlik, adil yargılanma hakkı, masumiyet karinesi, cezaların şahsiliği ve savunma hattı, hak arama özgürlüğü, din özgürlüğü ve basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, düşünceyi açıklama özgürlüğü gibi temel hak ve özgürlükler, seçme ve seçilme hakkı, siyasi partilere girme hakkı gibi, siyasi hak ve özgürlüklere sıkı sıkıya bağlı kalmalıyız. Biz yaptığımız işler ve çalışmalarımızla sorunları çözüyor, gerginlikleri gideriyoruz. Hataları düzeltiyor ve insanların yükünü üstleniyoruz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.