Gül, Avukatların Mesleki ve ekonomik sorunları var!

GÜNDEM 08.05.2020 - 11:40, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Gül, Avukatların Mesleki ve ekonomik sorunları var!

Kahramanmaraş Baro başkanı avukat Muhammed Burak Gül, Avukatların koronavirüs (Covid-19) salgınıyla daha da artan çok ciddi mesleki ve ekonomik sorunları bulunduğunun söyledi.

Başkan Gül, sosyal medya hesabından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.   “Yasal düzenlemeler yapılmalı”   Muhammed Burak Gül yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Barolar, Hukuk ve Adalet sisteminin vazgeçilmez kurumlarıdır. Meslek kuruluşu olarak yasaların kendilerine yüklediği görevlerinin yanında hukuk sisteminin kurucu unsurudur. Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları Anayasa’nın 135.Maddesinin koruması altında olup özlerine hassasiyete uygun bir biçimde yürütülmeli, Barolarla ve ilgilileriyle mutlaka istişare edilmelidir.   Kamuoyundaki algının aksine Avukatların koronavirüs (Covid-19) salgınıyla daha da artan çok ciddi mesleki ve ekonomik sorunları bulunmaktadır. Öncelikle, Adliyelerin büyük ölçüde kapalı olduğu, Vatandaşın adalete erişiminin sınırlandığı bu dönemde, Adaletin hizmetlerinin biran önce tesisi, Avukatların mesleki ve ekonomik sorunlarına çözüm oluşturulması için yasal düzenlemeler yapılmalıdır.”
Kahramanmaraş Baro başkanı avukat Muhammed Burak Gül, Avukatların koronavirüs (Covid-19) salgınıyla daha da artan çok ciddi mesleki ve ekonomik sorunları bulunduğunun söyledi.

Başkan Gül, sosyal medya hesabından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

“Yasal düzenlemeler yapılmalı”

 

Muhammed Burak Gül yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Barolar, Hukuk ve Adalet sisteminin vazgeçilmez kurumlarıdır. Meslek kuruluşu olarak yasaların kendilerine yüklediği görevlerinin yanında hukuk sisteminin kurucu unsurudur. Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları Anayasa’nın 135.Maddesinin koruması altında olup özlerine hassasiyete uygun bir biçimde yürütülmeli, Barolarla ve ilgilileriyle mutlaka istişare edilmelidir.

 

Kamuoyundaki algının aksine Avukatların koronavirüs (Covid-19) salgınıyla daha da artan çok ciddi mesleki ve ekonomik sorunları bulunmaktadır. Öncelikle, Adliyelerin büyük ölçüde kapalı olduğu, Vatandaşın adalete erişiminin sınırlandığı bu dönemde, Adaletin hizmetlerinin biran önce tesisi, Avukatların mesleki ve ekonomik sorunlarına çözüm oluşturulması için yasal düzenlemeler yapılmalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.