Gönül Dağı dizisi hakkında detaylı bilgiler!

DİZİ - FİLM 16.12.2020 - 18:36, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Gönül Dağı dizisi hakkında detaylı bilgiler!

Gönül Dağı, Köprü Film tarafından çekilen, yapımcılığını Ferhat Eşsiz’in yaptığı TRT 1’de yayınlanan aile ve aşk türündeki Türk televizyon dizisi.

Mustafa Çiftçi’nin gün yüzüne çıkmamış öykülerinden uyarlanan dizinin yönetmeni Yahya Samancı. Sloganı, ‘Bozkırda bir Anadolu masalı’ olan dizinin senaryosu ise, Ali Asaf Elmas ile Mustafa Becit’e ait. Dizinin çekimleri Eskişehir’de yapılıyor. Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’ın başrolünde yer aldığı dizi Anadolu insanını anlatan hikayelerle dolu olması ve izleyiciye samimi gelmesi ile çok ilgi gördü. HİKAYESİ: Bozkırda bir Anadolu masalı. Sapsarı toprakların, yıllarca dile gelen efsanelerin, unutulmaz aşkların, küçük dünyalarında büyük hayaller yeşerten Anadolu çocuklarının hikayesi Gönül Dağı. Gönül Dağı aynı zamanda, izleyenlerin memleket özlemini giderecek görsel bir şölen sunuyor. Dizide, bozkırın ortasında yer alan şirin bir kasabada yaşayan efsaneleri, gelenekleri, şehirlerde unutulmaya yüz tutmuş değerleri gönülden yaşayan, alın teriyle kazanırken sevdasını yüreğiyle hisseden, umutları ve hayalleri uğruna yaşam mücadelesi veren insanların hikayesi anlatılıyor. Çocukluk aşkı Dilek’le bir gün buluşma hayali kuran Taner’in kuzenleriyle yaptığı müthiş icat. Düğüncüleri, ağıtçıları, gelenekleri, tüm samimiyetiyle Anadolu insanı. Bozkır topraklarının süsü özgürlük timsali Yılkı Atları. Nerde bir aşığın, bir yetimin kalbi kırılsa Gönül Dağından bir parça taş kopar derler ama büyük ama küçük. Sevdiklerine kavuşamayan aşıklara, savurduğu taşlarla kol kanat geren Gönül Dağı. İzlerken yaşayacak, hissedecek, duygulanacak ve gönülden bağlanacaksınız. MEKANLAR: Gönül Dağı dizisindeki yeşillik ve bozkır alanlar izleyicinin merakını çekti, Yılkı atları ve bozkır toprakları ile adeta görsel şölen sunan dizinin çekimleri Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde gerçekleştiriliyor. Dizide görünen Gedelli köyü aslında dizinin çekimlerinin yapıldığı Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinin kırsal bölgesidir.  
Gönül Dağı, Köprü Film tarafından çekilen, yapımcılığını Ferhat Eşsiz’in yaptığı TRT 1’de yayınlanan aile ve aşk türündeki Türk televizyon dizisi.

Mustafa Çiftçi’nin gün yüzüne çıkmamış öykülerinden uyarlanan dizinin yönetmeni Yahya Samancı. Sloganı, ‘Bozkırda bir Anadolu masalı’ olan dizinin senaryosu ise, Ali Asaf Elmas ile Mustafa Becit’e ait. Dizinin çekimleri Eskişehir’de yapılıyor. Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’ın başrolünde yer aldığı dizi Anadolu insanını anlatan hikayelerle dolu olması ve izleyiciye samimi gelmesi ile çok ilgi gördü.


HİKAYESİ:


Bozkırda bir Anadolu masalı. Sapsarı toprakların, yıllarca dile gelen efsanelerin, unutulmaz aşkların, küçük dünyalarında büyük hayaller yeşerten Anadolu çocuklarının hikayesi Gönül Dağı.


Gönül Dağı aynı zamanda, izleyenlerin memleket özlemini giderecek görsel bir şölen sunuyor. Dizide, bozkırın ortasında yer alan şirin bir kasabada yaşayan efsaneleri, gelenekleri, şehirlerde unutulmaya yüz tutmuş değerleri gönülden yaşayan, alın teriyle kazanırken sevdasını yüreğiyle hisseden, umutları ve hayalleri uğruna yaşam mücadelesi veren insanların hikayesi anlatılıyor. Çocukluk aşkı Dilek’le bir gün buluşma hayali kuran Taner’in kuzenleriyle yaptığı müthiş icat. Düğüncüleri, ağıtçıları, gelenekleri, tüm samimiyetiyle Anadolu insanı. Bozkır topraklarının süsü özgürlük timsali Yılkı Atları.


Nerde bir aşığın, bir yetimin kalbi kırılsa Gönül Dağından bir parça taş kopar derler ama büyük ama küçük. Sevdiklerine kavuşamayan aşıklara, savurduğu taşlarla kol kanat geren Gönül Dağı.
İzlerken yaşayacak, hissedecek, duygulanacak ve gönülden bağlanacaksınız.


MEKANLAR:


Gönül Dağı dizisindeki yeşillik ve bozkır alanlar izleyicinin merakını çekti, Yılkı atları ve bozkır toprakları ile adeta görsel şölen sunan dizinin çekimleri Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde gerçekleştiriliyor. Dizide görünen Gedelli köyü aslında dizinin çekimlerinin yapıldığı Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinin kırsal bölgesidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.