Gökkuşağı Renkleriyle Büyüleyen St. Cuthbert Mağarası!

Mekanlar 16.07.2020 - 18:04, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Gökkuşağı Renkleriyle Büyüleyen St. Cuthbert Mağarası!

St. Cuthbert mağarası Birleşik Krallık'ta bulunuyor. Bir zamanlar şifalı suları için ziyaret edilen bu mağara şimdilerde unutulmuş durumda.

Dünya üzerinde görülmeye değer pek çok yer bulunuyor. 17. ve 18. yüzyıl boyunca St.Cuthbert Mağarası olarak bilinen mağara da bunlardan biri. O dönem çok sayıda ziyaretçiyi kendine çeken mağaranın suyunun iyileştirici özelliği olduğuna inanılıyordu. Mağara, iyileştirici güçlerinin adını taşıyan Holywell bölgesinde bulunuyor. Mağaranın kaynak suyunun, bir zamanlar ‘iyileştirici’ mineraller içerdiği söyleniyordu. Su, 19. yüzyıl yazılarında ‘yaşam iksiri’ olarak tanımlanıyordu. Pek çok hasta ya da fiziksel olarak engelli insan, şifa bulması için mağaraya götürülüyordu. Trevornick’teki bu mağara 1936’da restore edildi ve Newquay Eski Cornwall Derneği tarafından bakımı yapılıyor. Ancak önceki yıllara göre turist sayısı oldukça az. Mağaraya Newquay yakınlarındaki Holywell Körfezi’ndeki plajın kuzey doğu ucundan gelgitle erişilebiliyor. Bu deniz mağarası, rengarenk kayalıklarıyla adeta bir görsel şölen sunuyor. Mağarada canlı kırmızı, yeşil, mavi ve sarı renkleride mineral yatakları bulunuyor.  
St. Cuthbert mağarası Birleşik Krallık'ta bulunuyor. Bir zamanlar şifalı suları için ziyaret edilen bu mağara şimdilerde unutulmuş durumda.

Dünya üzerinde görülmeye değer pek çok yer bulunuyor. 17. ve 18. yüzyıl boyunca St.Cuthbert Mağarası olarak bilinen mağara da bunlardan biri.


O dönem çok sayıda ziyaretçiyi kendine çeken mağaranın suyunun iyileştirici özelliği olduğuna inanılıyordu. Mağara, iyileştirici güçlerinin adını taşıyan Holywell bölgesinde bulunuyor.


Mağaranın kaynak suyunun, bir zamanlar ‘iyileştirici’ mineraller içerdiği söyleniyordu. Su, 19. yüzyıl yazılarında ‘yaşam iksiri’ olarak tanımlanıyordu.


Pek çok hasta ya da fiziksel olarak engelli insan, şifa bulması için mağaraya götürülüyordu. Trevornick’teki bu mağara 1936’da restore edildi ve Newquay Eski Cornwall Derneği tarafından bakımı yapılıyor.
Ancak önceki yıllara göre turist sayısı oldukça az. Mağaraya Newquay yakınlarındaki Holywell Körfezi’ndeki plajın kuzey doğu ucundan gelgitle erişilebiliyor.


Bu deniz mağarası, rengarenk kayalıklarıyla adeta bir görsel şölen sunuyor. Mağarada canlı kırmızı, yeşil, mavi ve sarı renkleride mineral yatakları bulunuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.