Gökçe, Çiftçiler kumar oynuyor!

POLİTİKA 13.03.2020 - 15:17, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Gökçe, Çiftçiler kumar oynuyor!

Saadet Partisi Dulkadiroğlu ilçe başkanı Bünyamin Gökçe, Maraş Fısıltı sorumlu yazı işleri sorumlu müdürü Ali Keklik’e konuştu.

Gökçe, “Mahalle mahalle gezip vatandaşlarımızın sorunlarını istek ve önerilerini dinliyoruz. Bölgemizde bulunan esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Görüyoruz ki; vatandaşlarımızın geçim sıkıntısı var. İşsizlik seviyesi son dönemlerde olmadığı kadar yükseldiğini görüyoruz.”dedi.   Şehirde ciddi oranda işsizliğin olduğunu kaydeden Başkan Gökçe, “Gençlerimiz işsiz geziyorlar. Vatandaşlarımıza yeni iş kapılarının açılması gerekiyor. Vatandaşlar en küçük işlere bile referans arıyorlar. Referansı olmayanı işe almıyorlar. Çok fazla üniversite mezunu var ama iş konusunda bir gelişme yok.  Bizler göç alıp göç vermeyen bir şehiriz. Durum böyle olunca ise işsizlik ortaya çıkıyor. Fabrikalarımızda her zaman için iş imkanı olurdu ama şuan bu çok zor bir hal almış durumdadır. Gençlerimizin yanında emeklilerimizde çalışmak istiyorlar. Çünkü emekli maaşları onlara yetmiyor.”diye konuştu.      “Bireylerin ekonomik bağımsızlığını kazanması gerekiyor”   İşsiz bireyin her şey yapabileceğini vurgulayan Gökçe şunları söyledi: “Açık sınırı 3 bin üzeride ama asgari ücret 2300 TL. Bizler sermaye düşmanı değiliz ama insanlarında geçimlerini sağlamaları gerekiyor. Bir insanın 30 yılı ev almakla geçiyor. Sosyal alanlarını azaltıp robot gibi çalışıyorlar. Borçlu insan düşünemez, karar veremez. Ekonomik bağımsızlığını kazanamayan birey sağlıklı karar veremez. Sağlıklı karar veremeyince umutsuzluğa girer, intihar vakları olur ve alkol kullanımı artar. Aile içi şiddet artar. Ekonomik olarak rahatlığa kovuşan illerde adliye vakaları azalır. Bugün adliyede binlerce insan çalışıyor. Refah düzeyi arttığın fuhuş olmaz, uyuşturucu olmaz.  Türkiye’de milli gelirden pay alanlar yüzde 30’dan yüzde 60’a çıkmış. Yani 100 kişiden bir kişi gelirin 60’ını alıyor geri kalanını biz paylaşıyoruz.”   “Çiftçiler kumar oynuyor”   Tarım alanında bir başıboşluğun olduğunu öne süren Bünyamin Gökçe konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yani bu gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmamız lazım. Bunu sağladığımız zaman asgari ücreti yükseltirsek yeni iş imkanları, kaliteli iş imkanları sağlanırsa tarıma destek verilirse insanlarımızın refah düzeyi yükselecektir. Biz genç bir nüfusa sahibiz bu genç nüfusu iyi kullanmamız gerekiyor. Kısal alanlarımızı çok iyi kullanmamız gerekiyor. Bu bölgelere projeler hazırlanıp istihdam alanları açmamız lazım. Tarıma destek verilmesi lazım. Devlet yetkililerin vatandaşları yönlendirmesi gerekiyor.  Şuanda çiftçilerimiz kumar oynamaktadır. Bir çiftçinin 10 dönümlük arazisi var, ne eksem daha iyi olur diye ürünler arasında ya tutarsa diyerek kumar oynuyor. Çünkü her ürün her zaman para etmiyor. Bir yıl para kazandığı üründen diğer yıl aynı parayı kazanamıyor. Çünkü çiftçilerin birbirinden haberi yok, bir yönlendirme yapılmıyor.”  
Saadet Partisi Dulkadiroğlu ilçe başkanı Bünyamin Gökçe, Maraş Fısıltı sorumlu yazı işleri sorumlu müdürü Ali Keklik’e konuştu.

Gökçe, “Mahalle mahalle gezip vatandaşlarımızın sorunlarını istek ve önerilerini dinliyoruz. Bölgemizde bulunan esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Görüyoruz ki; vatandaşlarımızın geçim sıkıntısı var. İşsizlik seviyesi son dönemlerde olmadığı kadar yükseldiğini görüyoruz.”dedi.

 

Şehirde ciddi oranda işsizliğin olduğunu kaydeden Başkan Gökçe, “Gençlerimiz işsiz geziyorlar. Vatandaşlarımıza yeni iş kapılarının açılması gerekiyor. Vatandaşlar en küçük işlere bile referans arıyorlar. Referansı olmayanı işe almıyorlar. Çok fazla üniversite mezunu var ama iş konusunda bir gelişme yok.  Bizler göç alıp göç vermeyen bir şehiriz. Durum böyle olunca ise işsizlik ortaya çıkıyor. Fabrikalarımızda her zaman için iş imkanı olurdu ama şuan bu çok zor bir hal almış durumdadır. Gençlerimizin yanında emeklilerimizde çalışmak istiyorlar. Çünkü emekli maaşları onlara yetmiyor.”diye konuştu.

 

 

 “Bireylerin ekonomik bağımsızlığını kazanması gerekiyor”

 

İşsiz bireyin her şey yapabileceğini vurgulayan Gökçe şunları söyledi: “Açık sınırı 3 bin üzeride ama asgari ücret 2300 TL. Bizler sermaye düşmanı değiliz ama insanlarında geçimlerini sağlamaları gerekiyor. Bir insanın 30 yılı ev almakla geçiyor. Sosyal alanlarını azaltıp robot gibi çalışıyorlar. Borçlu insan düşünemez, karar veremez. Ekonomik bağımsızlığını kazanamayan birey sağlıklı karar veremez. Sağlıklı karar veremeyince umutsuzluğa girer, intihar vakları olur ve alkol kullanımı artar. Aile içi şiddet artar. Ekonomik olarak rahatlığa kovuşan illerde adliye vakaları azalır. Bugün adliyede binlerce insan çalışıyor. Refah düzeyi arttığın fuhuş olmaz, uyuşturucu olmaz.  Türkiye’de milli gelirden pay alanlar yüzde 30’dan yüzde 60’a çıkmış. Yani 100 kişiden bir kişi gelirin 60’ını alıyor geri kalanını biz paylaşıyoruz.”

 

“Çiftçiler kumar oynuyor”

 

Tarım alanında bir başıboşluğun olduğunu öne süren Bünyamin Gökçe konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yani bu gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmamız lazım. Bunu sağladığımız zaman asgari ücreti yükseltirsek yeni iş imkanları, kaliteli iş imkanları sağlanırsa tarıma destek verilirse insanlarımızın refah düzeyi yükselecektir. Biz genç bir nüfusa sahibiz bu genç nüfusu iyi kullanmamız gerekiyor. Kısal alanlarımızı çok iyi kullanmamız gerekiyor. Bu bölgelere projeler hazırlanıp istihdam alanları açmamız lazım. Tarıma destek verilmesi lazım. Devlet yetkililerin vatandaşları yönlendirmesi gerekiyor.  Şuanda çiftçilerimiz kumar oynamaktadır. Bir çiftçinin 10 dönümlük arazisi var, ne eksem daha iyi olur diye ürünler arasında ya tutarsa diyerek kumar oynuyor. Çünkü her ürün her zaman para etmiyor. Bir yıl para kazandığı üründen diğer yıl aynı parayı kazanamıyor. Çünkü çiftçilerin birbirinden haberi yok, bir yönlendirme yapılmıyor.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.