Gayrimenkul’de bahar hareketliliği bekleniyor!

EKONOMİ 18.03.2022 - 16:59, Güncelleme: 21.03.2022 - 18:34
 

Gayrimenkul’de bahar hareketliliği bekleniyor!

Doğru fiyat.net Kahramanmaraş il temsilcisi Gayrimenkul uzmanı İsmail Orçan, gayrimenkul sektöründe bahar hareketliliği beklediklerini söyledi.

Gayrimenkul uzmanı Orçan, “Şuan için insanların alım gücünün düşmesinden dolayı sektörde bir durağanlık mevcut. Bahar dönemi gelirken gayrimenkul sektöründe bir hareketlilik bekliyoruz.”dedi “Her bütçeye göre konut buluyoruz” Doğru fiyat.net Kahramanmaraş olarak her bütçeye ev bulduklarına dikkat çeken İsmail Orçan konuşmasını şöyle sürdürdü, “İnsanların alım gücü düştü bununla birlikte kredi oranları arttı ve konut fiyatları fahiş oranda arttı. Diğer taraftan bağ bahçe alımları da düşmüş durumda. Çünkü gençler buralara artık ilgi göstermiyor. Bu yerler emek isteyen yerlerdir, gençlerimiz zamanını buralarda harcamak istemiyor. Nisan ayı itibarıyla sektörde kıpırdanmaların olacağını düşünüyoruz. İsteğimiz dileğimiz gayrimenkul’lere de baharın gelmesidir. İnsanlarımızın hiçbir zaman konut ihtiyacı hiçbir zaman bitmez. Eve olmayan kendi bütçesine göre ev almayı istiyor. Doğru zamanı kolluyor. Firmamıza ev almak isteyen kişilerin bütçesi genellikle 300 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor. Haliyle konutların fiyatları ortada onların bütçesine göre ev bulup satışını gerçekleştiriyoruz.” “Yanlış yönlendirmelere kanmayın” Vatandaşlara uyarılarda bulunan Orçan, şunları söyledi,“ Geçmiş yıllara göre bu yıl konut alım satımında bir durağanlığın olduğu bariz bir şekilde ortadadır. Hal böyleyken birde vatandaşları yanlış yönlendiren kişiler olabiliyor. Vatandaşlarımızın bu kişilere dikkat etmesi gerekiyor. Her emlakçıyım diyene inanmamak gerekiyor. Kurumsal firmalara yönelmelerinde fayda olacağını düşünüyorum. Konutlarda fahiş oradan bir artış beklemiyoruz. Konut fiyatları artık oturmuştur. Hatta bazı konutlarda indirimlerin olacağını düşünüyorum. Ben inşaat firmalarının da konut satmak istiyorlarsa kar marjlarını düşürmelerini öneriyorum. Çünkü fiyatlarda bir indirim olmaz ise talep de olmayacaktır.”
Doğru fiyat.net Kahramanmaraş il temsilcisi Gayrimenkul uzmanı İsmail Orçan, gayrimenkul sektöründe bahar hareketliliği beklediklerini söyledi.

Gayrimenkul uzmanı Orçan, “Şuan için insanların alım gücünün düşmesinden dolayı sektörde bir durağanlık mevcut. Bahar dönemi gelirken gayrimenkul sektöründe bir hareketlilik bekliyoruz.”dedi

“Her bütçeye göre konut buluyoruz”

Doğru fiyat.net Kahramanmaraş olarak her bütçeye ev bulduklarına dikkat çeken İsmail Orçan konuşmasını şöyle sürdürdü, “İnsanların alım gücü düştü bununla birlikte kredi oranları arttı ve konut fiyatları fahiş oranda arttı. Diğer taraftan bağ bahçe alımları da düşmüş durumda. Çünkü gençler buralara artık ilgi göstermiyor. Bu yerler emek isteyen yerlerdir, gençlerimiz zamanını buralarda harcamak istemiyor. Nisan ayı itibarıyla sektörde kıpırdanmaların olacağını düşünüyoruz. İsteğimiz dileğimiz gayrimenkul’lere de baharın gelmesidir. İnsanlarımızın hiçbir zaman konut ihtiyacı hiçbir zaman bitmez. Eve olmayan kendi bütçesine göre ev almayı istiyor. Doğru zamanı kolluyor. Firmamıza ev almak isteyen kişilerin bütçesi genellikle 300 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor. Haliyle konutların fiyatları ortada onların bütçesine göre ev bulup satışını gerçekleştiriyoruz.”

“Yanlış yönlendirmelere kanmayın”

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Orçan, şunları söyledi,“ Geçmiş yıllara göre bu yıl konut alım satımında bir durağanlığın olduğu bariz bir şekilde ortadadır. Hal böyleyken birde vatandaşları yanlış yönlendiren kişiler olabiliyor. Vatandaşlarımızın bu kişilere dikkat etmesi gerekiyor. Her emlakçıyım diyene inanmamak gerekiyor. Kurumsal firmalara yönelmelerinde fayda olacağını düşünüyorum. Konutlarda fahiş oradan bir artış beklemiyoruz. Konut fiyatları artık oturmuştur. Hatta bazı konutlarda indirimlerin olacağını düşünüyorum. Ben inşaat firmalarının da konut satmak istiyorlarsa kar marjlarını düşürmelerini öneriyorum. Çünkü fiyatlarda bir indirim olmaz ise talep de olmayacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.