Gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gereken hususlar!

EKONOMİ 28.05.2020 - 16:27, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gereken hususlar!

Merhaba Doğrufiyat. Net’ten Gayrimenkul danışmanı Faruk Koska, ben yaklaşık 4 yıldır gayrimenkul sektöründe gayrimenkul danışmanı olarak hizmet veriyorum.

Sizlere bugün Gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir, kısaca bir bilgi vermek istiyorum.   Gayrimenkul alırken öncelikle belirlemiş oldunuz kriterlere uygun olup olmadığa dikkat edilmesi gerekiyor.gayrimenkul ün bulunmuş olduğu konum,bina yaşı,katı.,cephesi istediğiniz kriterlerde mi? Birçok ilanlarda gelişi güzel ve doğru olmayan bilgiler dahilinde ilanlar giriliyor. Gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi m2 dir. İlanda verilen bilgi ile evraklar üzerindeki bilgiler uyuşuyor mu buna dikkat edilmeli.   Bir diğeri ise yapı kullanım izni mevcut olup olmadığına dikkat edilmesi gerekiyor. Tapuda yazılı olan bağımsız bölüm numarası ile dairede buluna kapı numarasının uyuşup uyuşmadığı kontrol edilmelidir. Bana göre en önemli husus gayrimenkul gerçek değerinde mi değil mi . Günümüz ilan sitelerinde gelişi güzel fiyatlar girilmektedir. Gayrimenkul almadan fiyat konusunda mutlaka araştırma yapılmalı veya profesyonel bir danışmanlık hizmeti alınmalıdır.    
Merhaba Doğrufiyat. Net’ten Gayrimenkul danışmanı Faruk Koska, ben yaklaşık 4 yıldır gayrimenkul sektöründe gayrimenkul danışmanı olarak hizmet veriyorum.

Sizlere bugün Gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir, kısaca bir bilgi vermek istiyorum.

 

Gayrimenkul alırken öncelikle belirlemiş oldunuz kriterlere uygun olup olmadığa dikkat edilmesi gerekiyor.gayrimenkul ün bulunmuş olduğu konum,bina yaşı,katı.,cephesi istediğiniz kriterlerde mi? Birçok ilanlarda gelişi güzel ve doğru olmayan bilgiler dahilinde ilanlar giriliyor. Gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi m2 dir. İlanda verilen bilgi ile evraklar üzerindeki bilgiler uyuşuyor mu buna dikkat edilmeli.

 

Bir diğeri ise yapı kullanım izni mevcut olup olmadığına dikkat edilmesi gerekiyor. Tapuda yazılı olan bağımsız bölüm numarası ile dairede buluna kapı numarasının uyuşup uyuşmadığı kontrol edilmelidir. Bana göre en önemli husus gayrimenkul gerçek değerinde mi değil mi . Günümüz ilan sitelerinde gelişi güzel fiyatlar girilmektedir. Gayrimenkul almadan fiyat konusunda mutlaka araştırma yapılmalı veya profesyonel bir danışmanlık hizmeti alınmalıdır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.