Fırında Tavuk Tarifi!
Fırında Tavuk Tarifi!
Fırında Patatesli Tavuk Tarifi nasıl yapılır? Fırında Patatesli Tavuk’un püf noktaları neler?
Fırında Patatesli Tavuk Tarifi nasıl yapılır? Fırında Patatesli Tavuk’un püf noktaları neler?
Malzemeler
6 adet tavuk kalça (parçalanmış, üst kemiği alınmış)
2 adet orta boy patates
1 adet büyük boy domates
1 adet biber
Sos için:
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tavukları fırın kabına dizin.
Ardından üzerine sosu gezdirin. Sosla beraber 20 dakika kadar marine olması için dinlendirin.
Patatesleri dilediğiniz boyutlarda doğrayın. Biraz zeytinyağı ve tuzla birlikte karıştırın.
Tavukların üzerilerine patateslerinizi dizin. Ardından üzerine domates ve biberleri de dizin.
Üzerine biraz tuz da ilave edin. Kenarından çok hafif su verin. 190 derecelik fırında tavukların üzeri kızarana kadar 35-40 dakika kadar pişirin.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.