Fantastik Severlerin İçin Kitap Önerileri!

KÜLTÜR 17.10.2019 - 09:24, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Fantastik Severlerin İçin Kitap Önerileri!

Yenidünyaları keşfetmeyi sevenlere hala okumadılarsa diye mutlaka edinmeleri gereken kitapları derledik.

Yüzüklerin Efendisi Serisi - J. R. R. Tolkien   Oxford Üniversitesi’nde profesör olan filolojist J. R. R. Tolkien’in ilk kez 1954 yılında yayınladığı kitap bizim dünyamızınkinden farklı fizik kurallarına sahip. Başka başka ırkları ve başka başka dilleri yaratabilecek efsane bir zekâya sahip yazarın “Orta Dünya”sı günümüzde de son derece popüler. Bu popüleritenin büyük kısmı aslında filmlerden kaynaklanıyor olsa da kitapları okuduğunuzda çok başka tatlar aldığınız da bir gerçek.   Otostopçunun Galaksi Rehberi Serisi – Douglas Adams   Aslında bir radyo oyunu olarak üretilen bu eser çok fazla ilgi görünce kitaba evrilmiş. Tamamen hayal gücüne hitap eden, bu gezegenle yetinmeyip evrenin diğer gezegenleri arasında seyahat etmek isteyenlere rahatlıkla önerebileceğimiz bir eser. Serinin hayata bakışınızı değiştirip, size yeni bir vizyon kattığı gerçeğini de inkar edemeyeceğiz.   Amerikan Tanrıları – Neil Gaiman   İçinde mitoloji unsurları taşıyan fantastik bir kurgudur. Aslında inanç ve modernizmin arasında geçen büyük çekişmeyi konu alır. Eğer mitoloji seviyorsanız kitabı okumaya başladığınızda karakterleri tanırken çok eğleneceğinizi düşünüyoruz. Bu kitap biraz şiddet, biraz şehvet eser miktarda hiciv ve gizem içerir. Aynı zamanda da ödüllü bir kitaptır. En iyi bilim kurgu ve fantezi alanındaki çalışmalara çeşitli kategorilerde ödül veren Hugo ödülünün ve Yine fantastik ve bilim kurgu camiasının en prestijli ödüllerinden olan Nebula ödülünün sahibidir.   Yerdeniz Serisi – Ursula K. Le Guin   “Sanırım Yerdeniz Büyücüsü’nün en çocuksu yanı konusu: Büyümek.” diyerek kitabından bahseden ve 2018’in ocak ayında kaybettiğimiz Ursula K. Le Guin’in en sevilen eserlerinden biri. Büyücü okuluna giderek kudretli bir büyücü olmak isteyen bir çocuğun hikâyesini anlatıyor. Olay örgüsü çok kuvvetli okuyucuyu alıp götüren cinsten.   Kıyamet Gösterisi – Neil Gaiman/ Terry Pratchett   Macera, çekişme sevenlere fantastik bir fonda hitap eden bu tatlı eser iki duayen yazarın elinden çıkma. Neil Gaiman sonunu nasıl getireceğini bilmeden başladığı bu hikâyeyi Terry Pratchett’ gönderiyor. Daha sonra ise karşınıza sayfalara bürünmüş bu roman çıkıyor. Karakter oluşumu ve kurgusu henüz ustalık döneminde olmamalarına bu iki yazarın ne kadar gelecek vaad ettiğini de ortaya koyuyor.   Harry Potter serisi – J. K. Rowling   Genç, yaşlı herkesin çok severek okuyacağı bir grup çocuğun hayatlarını değiştiren büyücülük okulu ile ilgili büyülü bir dünya yaratmış yazar. Çok satanlar listelerini bile sarsarak fantastik edebiyatı dünyaya sevdiren seri olarak da tanımlayabiliriz. İlk bakışta bir çocuk romanı olarak görünse de aslında her yaş grubunu içine çekebilecek meselelere de değiniyor. Bu seri yıllarca tekrar tekrar dönüp okuyabileceğini, her okuduğunuzda da sizi mest edecek bir yedileme.  
Yenidünyaları keşfetmeyi sevenlere hala okumadılarsa diye mutlaka edinmeleri gereken kitapları derledik.

Yüzüklerin Efendisi Serisi - J. R. R. Tolkien

 

Oxford Üniversitesi’nde profesör olan filolojist J. R. R. Tolkien’in ilk kez 1954 yılında yayınladığı kitap bizim dünyamızınkinden farklı fizik kurallarına sahip. Başka başka ırkları ve başka başka dilleri yaratabilecek efsane bir zekâya sahip yazarın “Orta Dünya”sı günümüzde de son derece popüler. Bu popüleritenin büyük kısmı aslında filmlerden kaynaklanıyor olsa da kitapları okuduğunuzda çok başka tatlar aldığınız da bir gerçek.

 

Otostopçunun Galaksi Rehberi Serisi – Douglas Adams

 

Aslında bir radyo oyunu olarak üretilen bu eser çok fazla ilgi görünce kitaba evrilmiş. Tamamen hayal gücüne hitap eden, bu gezegenle yetinmeyip evrenin diğer gezegenleri arasında seyahat etmek isteyenlere rahatlıkla önerebileceğimiz bir eser. Serinin hayata bakışınızı değiştirip, size yeni bir vizyon kattığı gerçeğini de inkar edemeyeceğiz.

 

Amerikan Tanrıları – Neil Gaiman

 

İçinde mitoloji unsurları taşıyan fantastik bir kurgudur. Aslında inanç ve modernizmin arasında geçen büyük çekişmeyi konu alır. Eğer mitoloji seviyorsanız kitabı okumaya başladığınızda karakterleri tanırken çok eğleneceğinizi düşünüyoruz. Bu kitap biraz şiddet, biraz şehvet eser miktarda hiciv ve gizem içerir. Aynı zamanda da ödüllü bir kitaptır. En iyi bilim kurgu ve fantezi alanındaki çalışmalara çeşitli kategorilerde ödül veren Hugo ödülünün ve Yine fantastik ve bilim kurgu camiasının en prestijli ödüllerinden olan Nebula ödülünün sahibidir.

 

Yerdeniz Serisi – Ursula K. Le Guin

 

“Sanırım Yerdeniz Büyücüsü’nün en çocuksu yanı konusu: Büyümek.” diyerek kitabından bahseden ve 2018’in ocak ayında kaybettiğimiz Ursula K. Le Guin’in en sevilen eserlerinden biri. Büyücü okuluna giderek kudretli bir büyücü olmak isteyen bir çocuğun hikâyesini anlatıyor. Olay örgüsü çok kuvvetli okuyucuyu alıp götüren cinsten.

 

Kıyamet Gösterisi – Neil Gaiman/ Terry Pratchett

 

Macera, çekişme sevenlere fantastik bir fonda hitap eden bu tatlı eser iki duayen yazarın elinden çıkma. Neil Gaiman sonunu nasıl getireceğini bilmeden başladığı bu hikâyeyi Terry Pratchett’ gönderiyor. Daha sonra ise karşınıza sayfalara bürünmüş bu roman çıkıyor. Karakter oluşumu ve kurgusu henüz ustalık döneminde olmamalarına bu iki yazarın ne kadar gelecek vaad ettiğini de ortaya koyuyor.

 

Harry Potter serisi – J. K. Rowling

 

Genç, yaşlı herkesin çok severek okuyacağı bir grup çocuğun hayatlarını değiştiren büyücülük okulu ile ilgili büyülü bir dünya yaratmış yazar. Çok satanlar listelerini bile sarsarak fantastik edebiyatı dünyaya sevdiren seri olarak da tanımlayabiliriz. İlk bakışta bir çocuk romanı olarak görünse de aslında her yaş grubunu içine çekebilecek meselelere de değiniyor. Bu seri yıllarca tekrar tekrar dönüp okuyabileceğini, her okuduğunuzda da sizi mest edecek bir yedileme.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.