EYT'lilerin maaşları Ekim ayına mı kaldı?

EKONOMİ 03.04.2023 - 10:45, Güncelleme: 03.04.2023 - 10:45
 

EYT'lilerin maaşları Ekim ayına mı kaldı?

İnternette ve sosyal medyada en çok arama yapılan sorular arasında "EYT'liler ne zaman maaş alacak?" işte detaylar...

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın emeklilik dilekçesini Mart ve Nisan aylarında veren EYT'lilerin maaşlarının Eylül’de bağlanabileceğini açıklaması yüz binlerce emekli adayında hayal kırıklığı yarattı.  Karar gazetesinde yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Uzmanı Sertaç Sedat Köksal, "Her Sosyal Güvenlik Merkezi'nde tahsis servisi bulunmadığı gibi her serviste de yeterli memur bulunmuyor" dedi. Köksal şöyle konuştu: "Uzmanlaşmış memur sayısı SGK'nın toplam memur sayısının yaklaşık yüzde 10'u kadardı. SGK’nın her biriminde görev alan memurlar canhıraş biçimde gelen müracaatları ilgili servislere yönlendiriyor. Bizler şahidiz memur arkadaşlarımız mesai mefhumu gözetmeksizinvatandaşlarımızın aylıklarını biran evvel alabilmeleri için iftarlarını kurumda açıyor, geç saatlere kadar mesai yapıyorlar. Bu çabaya rağmen Sayın Elitaş’ın 6 aylık öngörüsünü rasyonel bir yaklaşım olarak görebiliriz. SGK’de tahsis memurluğu özel ihtisas gereken bir unvan. Her ne kadar tahsis uzmanlığı diye bir kadro unvanı olmasa da SGK’da göreve başlayan bir memurun bir emeklilik müracaatını sonuçlandıracak bilgi birikimine sahip olması için beş sene geçmiş olması gerekiyor." Köksal, ekim ve kasım aylarını işaret ederek şu ifadeleri kullandı: "31 Mayıs’a kadar başvuru yapılacak olan SGK ve Vergi borçlarının yapılandırılması düzenlemesi de SGK’nın iş yükünü artırıyor. Servisler arası memur desteği yapılmasını kısıtlıyor. Kanaatimce peyderpey aylıklar bağlanarak 1.7 milyonuncu kişinin aylığını aşması Ekim veya Kasım aylarını bulabilir. Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği’ne göre, emekli aylığının 90 gün içinde ödenememesi durumunda SGK tarafından aylık bağlamaya hak kazandığı tespit edilen kişilere, yazılı talepte bulunmaları halinde ilerideki emekli aylığı alacaklarından mahsup edilmek üzere avans ödenebiliyor."  
İnternette ve sosyal medyada en çok arama yapılan sorular arasında "EYT'liler ne zaman maaş alacak?" işte detaylar...

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın emeklilik dilekçesini Mart ve Nisan aylarında veren EYT'lilerin maaşlarının Eylül’de bağlanabileceğini açıklaması yüz binlerce emekli adayında hayal kırıklığı yarattı. 

Karar gazetesinde yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Uzmanı Sertaç Sedat Köksal, "Her Sosyal Güvenlik Merkezi'nde tahsis servisi bulunmadığı gibi her serviste de yeterli memur bulunmuyor" dedi.

Köksal şöyle konuştu: "Uzmanlaşmış memur sayısı SGK'nın toplam memur sayısının yaklaşık yüzde 10'u kadardı. SGK’nın her biriminde görev alan memurlar canhıraş biçimde gelen müracaatları ilgili servislere yönlendiriyor.

Bizler şahidiz memur arkadaşlarımız mesai mefhumu gözetmeksizinvatandaşlarımızın aylıklarını biran evvel alabilmeleri için iftarlarını kurumda açıyor, geç saatlere kadar mesai yapıyorlar. Bu çabaya rağmen Sayın Elitaş’ın 6 aylık öngörüsünü rasyonel bir yaklaşım olarak görebiliriz. SGK’de tahsis memurluğu özel ihtisas gereken bir unvan.

Her ne kadar tahsis uzmanlığı diye bir kadro unvanı olmasa da SGK’da göreve başlayan bir memurun bir emeklilik müracaatını sonuçlandıracak bilgi birikimine sahip olması için beş sene geçmiş olması gerekiyor."

Köksal, ekim ve kasım aylarını işaret ederek şu ifadeleri kullandı: "31 Mayıs’a kadar başvuru yapılacak olan SGK ve Vergi borçlarının yapılandırılması düzenlemesi de SGK’nın iş yükünü artırıyor. Servisler arası memur desteği yapılmasını kısıtlıyor.

Kanaatimce peyderpey aylıklar bağlanarak 1.7 milyonuncu kişinin aylığını aşması Ekim veya Kasım aylarını bulabilir. Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği’ne göre, emekli aylığının 90 gün içinde ödenememesi durumunda SGK tarafından aylık bağlamaya hak kazandığı tespit edilen kişilere, yazılı talepte bulunmaları halinde ilerideki emekli aylığı alacaklarından mahsup edilmek üzere avans ödenebiliyor."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.