EYT'den emekli olan ihbar tazminatı alacak mı? İşte detaylar…

EKONOMİ 08.03.2023 - 14:38, Güncelleme: 11.03.2023 - 13:33
 

EYT'den emekli olan ihbar tazminatı alacak mı? İşte detaylar…

EYT'den emekli olan ihbar tazminatı alacak mı? EYT süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar…

EYT'den emekli olan ihbar tazminatı alacak mı? EYT süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar…  Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasanın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından vatandaşlar ihbar tazminatı konusunu araştırmaya başladı. Peki, EYT'den emekli olan ihbar tazminatı alacak mı? İşte detaylar… EYT'lilerin ihbar tazminatı talep hakkı bulunmamaktadır. Çünkü işçinin 1475 sayılı Yasanın 14'üncü maddesi hükümleri uyarınca emeklilik, muvazzaf askerlik, evlilik gibi nedenlerle iş sözleşmesini feshetmesi durumunda ihbar tazminatı talep hakkı bulunmuyor. Yasadaki şartları karşılayanlardan, sigorta kolu 4/a (SSK) olanlar emeklilik için ilk olarak mevcut iş yerlerine "emeklilik" gerekçesiyle işten ayrılma başvurusu yapacak. İşverenin işten ayrılış bildiriminin ardından, EYT'liler e-Devlet üzerinden emeklilik için kolayca başvurabilecek. Son olarak başvurular dosya bazlı incelenecek ve emekli aylığı bağlanıp bağlanmaması yönünde karar verilecek. Şartları karşılayıp emekliliğe hak kazananlara aylıkları en kısa sürede bağlanacak.  
EYT'den emekli olan ihbar tazminatı alacak mı? EYT süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar…

EYT'den emekli olan ihbar tazminatı alacak mı? EYT süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar… 

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasanın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından vatandaşlar ihbar tazminatı konusunu araştırmaya başladı. Peki, EYT'den emekli olan ihbar tazminatı alacak mı? İşte detaylar…

EYT'lilerin ihbar tazminatı talep hakkı bulunmamaktadır. Çünkü işçinin 1475 sayılı Yasanın 14'üncü maddesi hükümleri uyarınca emeklilik, muvazzaf askerlik, evlilik gibi nedenlerle iş sözleşmesini feshetmesi durumunda ihbar tazminatı talep hakkı bulunmuyor.

Yasadaki şartları karşılayanlardan, sigorta kolu 4/a (SSK) olanlar emeklilik için ilk olarak mevcut iş yerlerine "emeklilik" gerekçesiyle işten ayrılma başvurusu yapacak. İşverenin işten ayrılış bildiriminin ardından, EYT'liler e-Devlet üzerinden emeklilik için kolayca başvurabilecek. Son olarak başvurular dosya bazlı incelenecek ve emekli aylığı bağlanıp bağlanmaması yönünde karar verilecek. Şartları karşılayıp emekliliğe hak kazananlara aylıkları en kısa sürede bağlanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.