EYT’de İmzaların Büyük Çoğunluğu Atıldı! Gözler pazartesi'nde!

GÜNDEM 27.01.2023 - 22:18, Güncelleme: 27.01.2023 - 22:18
 

EYT’de İmzaların Büyük Çoğunluğu Atıldı! Gözler pazartesi'nde!

EYT düzenlemesi pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Peki, EYT düzenlemesinde neler var? İşte detaylar…

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesi hakkında konuştu.  Akbaşoğlu, düzenlemeyle ilgili detayların yine pazartesi günü saat 11.00'de basın toplantısı ile açıklanacağını söyledi. EYT kanun teklifi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını tamamladı ve metin haline getirilen taslak AK Parti grubuna iletildi. Yaklaşık 5 milyon kişinin beklediği kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesi kanun teklifi için imzaların büyük çoğunluğu atıldı. EYT Kimleri Kapsıyor? 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak. Çalışanların kapsamı için SSK, Emekli Sandığı veya Bağ-Kur ayrımı yapılmayacak.  
EYT düzenlemesi pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Peki, EYT düzenlemesinde neler var? İşte detaylar…

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesi hakkında konuştu. 

Akbaşoğlu, düzenlemeyle ilgili detayların yine pazartesi günü saat 11.00'de basın toplantısı ile açıklanacağını söyledi.

EYT kanun teklifi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını tamamladı ve metin haline getirilen taslak AK Parti grubuna iletildi.

Yaklaşık 5 milyon kişinin beklediği kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesi kanun teklifi için imzaların büyük çoğunluğu atıldı.

EYT Kimleri Kapsıyor?

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak. Çalışanların kapsamı için SSK, Emekli Sandığı veya Bağ-Kur ayrımı yapılmayacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.