EYT, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları ne kadar oldu?

EKONOMİ 17.07.2023 - 22:01, Güncelleme: 17.07.2023 - 22:01
 

EYT, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları ne kadar oldu?

Yapılan yeni zamlarla birlikte EYT, SSK ve BAĞKUR'lunun ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. İşte detaylar...

Yapılan yeni zamlarla birlikte EYT, SSK ve BAĞKUR'lunun ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. İşte detaylar... SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık %25 zam öngören madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Gelen ek zam ile birlikte temmuz emekli maaşı %25'e yükseldi. En düşük emekli maaşı Ocak 2023 tarihinde 5.500 TL'ye yükseltilmişti. Gelen zam ile Temmuz 2023 tarihinde 7.500 TL'ye yükseltildi. Toplam zam oranı böylece %114'ü aşmış oldu. Bu zamların ardından yeni bir zam daha geldi. En düşük memur emeklisi maaşı da yüzde 25'lik artış sonrası 9.876 TL olarak uygulanacak. SSK, Bağ-Kur emeklisi, dul ve yetim aylığı alanlara yüzde 4-5 ek ödeme yapılıyor. Kök maaşı 5.083,68 TL'nin altında olanlar yüzde 5 üzerinde olanlar ise yüzde 4 ek ödeme alıyor. Bu sınır yüzde 25'luk emekli zammı öncesi 4.066,95 TL olarak uygulanıyordu. Bilindiği üzere maaş hesaplamaları 'Kök maaş' üzerinden yapılıyor ve bu rakam en düşük emekli maaşını altında kalırsa tamamlanıyor. Kök maaşa önce zam oranı uygulanıyor ve ardından ek ödemesi hesaplanıp emekliye ödeme yapılıyor. Rakam 7.500 TL'nin altındaysa buna tamamlanıyor. Kök maaşa önce zam oranı uygulanıyor ve ardından ek ödemesi hesaplanıp emekliye ödeme yapılıyor. Rakam 7.500 TL'nin altındaysa buna tamamlanıyor.  
Yapılan yeni zamlarla birlikte EYT, SSK ve BAĞKUR'lunun ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. İşte detaylar...

Yapılan yeni zamlarla birlikte EYT, SSK ve BAĞKUR'lunun ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. İşte detaylar...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık %25 zam öngören madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Gelen ek zam ile birlikte temmuz emekli maaşı %25'e yükseldi.

En düşük emekli maaşı Ocak 2023 tarihinde 5.500 TL'ye yükseltilmişti. Gelen zam ile Temmuz 2023 tarihinde 7.500 TL'ye yükseltildi. Toplam zam oranı böylece %114'ü aşmış oldu. Bu zamların ardından yeni bir zam daha geldi.

En düşük memur emeklisi maaşı da yüzde 25'lik artış sonrası 9.876 TL olarak uygulanacak. SSK, Bağ-Kur emeklisi, dul ve yetim aylığı alanlara yüzde 4-5 ek ödeme yapılıyor. Kök maaşı 5.083,68 TL'nin altında olanlar yüzde 5 üzerinde olanlar ise yüzde 4 ek ödeme alıyor.

Bu sınır yüzde 25'luk emekli zammı öncesi 4.066,95 TL olarak uygulanıyordu.

Bilindiği üzere maaş hesaplamaları 'Kök maaş' üzerinden yapılıyor ve bu rakam en düşük emekli maaşını altında kalırsa tamamlanıyor. Kök maaşa önce zam oranı uygulanıyor ve ardından ek ödemesi hesaplanıp emekliye ödeme yapılıyor. Rakam 7.500 TL'nin altındaysa buna tamamlanıyor.

Kök maaşa önce zam oranı uygulanıyor ve ardından ek ödemesi hesaplanıp emekliye ödeme yapılıyor. Rakam 7.500 TL'nin altındaysa buna tamamlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.