EYT başvuruları ne zaman başlayacak? EYT başvurusu nasıl yapılıyor?

AKTÜEL 03.02.2023 - 15:47, Güncelleme: 03.02.2023 - 15:47
 

EYT başvuruları ne zaman başlayacak? EYT başvurusu nasıl yapılıyor?

EYT düzenlemesi meclisten geçti. Peki, EYT başvuruları ne zaman başlayacak? EYT’den kimler faydalanacak? İşte detaylar…

EYT Başvuruları kanun Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başlayacak. Koşulları yerine getirenler, Süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek. EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek.  EYT başvurularının Şubat ayı içerisde başlaması bekleniliyor. Hak sahiplerini başvurularını e devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. EYT başvurusu EYT kapsamında emekli olmak için gün sayan yurttaşlar e-Devlet üzerinden birkaç adımla başvurularını tanımlayabilecek. İlk olarak e-Devlet'e girip sonrasında ise "gelir, aylık ödenek talep belgesi"ne tıklamanız gerekiyor. Ardından "yeni başvuru "ya tıklayıp tahsis talep türü olarak ise "yaşlılık aylığını" seçiliyor. Sonra gelen ekranda 'yeni başvuru' sekmesi tıklanacak. Tahsis talep türü olarak ise 'yaşlılık aylığı' seçilecek. Ardından SSK kapsamında aylık talep edecekler '4A SSK', Bağkur kapsamında ise 4B Bağkur' seçilecek. Sonra altta yer alan 'başvur' butonu tıklanacak. TC kimlik numarası ve ikametgâh bilgileri sistem üzerinden otomatik ekrana gelmekte. EYT kapsamında işlemlerinizi kolaylıkla e devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.  
EYT düzenlemesi meclisten geçti. Peki, EYT başvuruları ne zaman başlayacak? EYT’den kimler faydalanacak? İşte detaylar…

EYT Başvuruları kanun Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başlayacak. Koşulları yerine getirenler, Süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek. EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek. 

EYT başvurularının Şubat ayı içerisde başlaması bekleniliyor. Hak sahiplerini başvurularını e devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

EYT başvurusu

EYT kapsamında emekli olmak için gün sayan yurttaşlar e-Devlet üzerinden birkaç adımla başvurularını tanımlayabilecek. İlk olarak e-Devlet'e girip sonrasında ise "gelir, aylık ödenek talep belgesi"ne tıklamanız gerekiyor.

Ardından "yeni başvuru "ya tıklayıp tahsis talep türü olarak ise "yaşlılık aylığını" seçiliyor. Sonra gelen ekranda 'yeni başvuru' sekmesi tıklanacak.
Tahsis talep türü olarak ise 'yaşlılık aylığı' seçilecek.

Ardından SSK kapsamında aylık talep edecekler '4A SSK', Bağkur kapsamında ise 4B Bağkur' seçilecek. Sonra altta yer alan 'başvur' butonu tıklanacak. TC kimlik numarası ve ikametgâh bilgileri sistem üzerinden otomatik ekrana gelmekte. EYT kapsamında işlemlerinizi kolaylıkla e devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.