EXPO 2023 Danışma Kurulu 3. Kez Toplandı!

AKTÜEL 29.09.2021 - 18:58, Güncelleme: 29.09.2021 - 18:58
 

EXPO 2023 Danışma Kurulu 3. Kez Toplandı!

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ın adını dünyaya duyuracak projesi EXPO 2023’ün Danışma Kurulu toplantısı için Rekreasyon alanda toplanıldı.

Kahramanmaraş Valisi Sayın Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve KİÜ Rektör Yardımcısı Adnan Küçükönder katıldı. EXPO 2023 Kahramanmaraş’ta gelinen son nokta ve ilerleme raporu görüşüldü. Kısa zaman önce Kristal Lagüne su verilmeye başlanmış, dolması için 45 gün süreceği belirtilmişti. Alanda bulunan birçok yapının fiziksel inşaatının tamamlandığı, yeşillendirme çalışmalarının da kısa zamanda başlayacağını belirten Başkan Mahçiçek, bu projenin şehrimize çok büyük bir marka değeri kazandıracağını, bölgesel anlamda da büyük katkıları olacağını söyledi. Toplantının ardından Kristal Lagünde ve alanda incelemeler yapan heyet, EXPO 2023 için değerlendirmelerde bulundu.  Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek programda şu açıklamalarda bulundu, “ EXPO 2023 Danışma Kurulumuzla belirli zamanlarda toplanıyor ve yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgi sunuyoruz. Sayın valimiz riyasetinde toplandık, gelişmelerle ve gidişatla ilgili son durumu bilgisi verdik. Çalışmalarımız planlanan takvime göre gidiyor. Tüm işlerimizi 2022 sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Son olarak yeşillendirmeyle, kafelerimizin açılmasıyla EXPO öncesi ve sonrası bu alanları hizmete sunacağız. Kahramanmaraş’ın marka değerini yükselteceğine, bir değer katacağına inanıyoruz. Bugün de bu vesileyle bir araya geldik yerinde değerlendirdik. Sayın Valimiz, Büyükşehir ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız, Üniversitelerimizin Rektörlerine teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum."  Toplantı sonrası alanı gezen Danışma Kuruluna Başkan Mahçiçek, kıyı tahkimatı ve Sır Barajı içi su tutucu sedde aksının yapılacağı noktada bilgi verdi. EXPO alanının gezilmesinin ardından toplantı sona erdi.  
Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ın adını dünyaya duyuracak projesi EXPO 2023’ün Danışma Kurulu toplantısı için Rekreasyon alanda toplanıldı.

Kahramanmaraş Valisi Sayın Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve KİÜ Rektör Yardımcısı Adnan Küçükönder katıldı.


EXPO 2023 Kahramanmaraş’ta gelinen son nokta ve ilerleme raporu görüşüldü. Kısa zaman önce Kristal Lagüne su verilmeye başlanmış, dolması için 45 gün süreceği belirtilmişti. Alanda bulunan birçok yapının fiziksel inşaatının tamamlandığı, yeşillendirme çalışmalarının da kısa zamanda başlayacağını belirten Başkan Mahçiçek, bu projenin şehrimize çok büyük bir marka değeri kazandıracağını, bölgesel anlamda da büyük katkıları olacağını söyledi.


Toplantının ardından Kristal Lagünde ve alanda incelemeler yapan heyet, EXPO 2023 için değerlendirmelerde bulundu. 


Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek programda şu açıklamalarda bulundu, “
EXPO 2023 Danışma Kurulumuzla belirli zamanlarda toplanıyor ve yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgi sunuyoruz. Sayın valimiz riyasetinde toplandık, gelişmelerle ve gidişatla ilgili son durumu bilgisi verdik. Çalışmalarımız planlanan takvime göre gidiyor. Tüm işlerimizi 2022 sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Son olarak yeşillendirmeyle, kafelerimizin açılmasıyla EXPO öncesi ve sonrası bu alanları hizmete sunacağız. Kahramanmaraş’ın marka değerini yükselteceğine, bir değer katacağına inanıyoruz. Bugün de bu vesileyle bir araya geldik yerinde değerlendirdik. Sayın Valimiz, Büyükşehir ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız, Üniversitelerimizin Rektörlerine teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum."


 Toplantı sonrası alanı gezen Danışma Kuruluna Başkan Mahçiçek, kıyı tahkimatı ve Sır Barajı içi su tutucu sedde aksının yapılacağı noktada bilgi verdi. EXPO alanının gezilmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.