Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı mı? işte detaylar...

AKTÜEL 13.07.2023 - 21:26, Güncelleme: 17.07.2023 - 21:30
 

Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı mı? işte detaylar...

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi imkanı hayata geçti.

Evlilik kredisi başvurularının ne zaman başlayacağı ve nasıl yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyordu. Aile ve Gençlik Bankası’nın resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre, evlilik kredisi başvuruları 15 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak ve 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek. Evlilik kredisi almak isteyen çiftlerin öncelikle Aile ve Gençlik Bankası’nın internet sitesinden veya mobil uygulamasından ön başvuru yapmaları gerekiyor. Ön başvuru sonrasında banka tarafından verilen referans numarası ile birlikte nüfus cüzdanları, gelir belgeleri ve evlilik cüzdanları ile birlikte en yakın Aile ve Gençlik Bankası şubesine giderek başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Evlilik kredisinin şartları ise şöyle: Evlilik kredisinden yararlanmak isteyen çiftlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Evliliğin 1 Ocak 2023 tarihinden sonra gerçekleşmiş olması, Çiftlerden en az birinin Aile ve Gençlik Bankası’nda hesabının olması, Çiftlerin aylık gelir toplamının asgari ücretin altında olmaması, Çiftlerin daha önce evlenmemiş olması veya boşanmış olsalar bile nafaka ödemiyor olması, Çiftlerin kredi notunun banka tarafından belirlenen asgari seviyenin üzerinde olması. Evlilik kredisinin ödeme planı ise şöyle: Kredi tutarı 150 bin lira olarak sabitlenmiştir. Kredi vadesi 48 aydır. Kredi faizi sıfır olarak uygulanır. Kredi geri ödemesi ilk iki yıl ertelenir. Kredi geri ödemesi üçüncü yılın başından itibaren aylık eşit taksitler halinde yapılır. Kredi geri ödemesinde herhangi bir gecikme veya eksik ödeme durumunda gecikme faizi uygulanır.  
Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi imkanı hayata geçti.

Evlilik kredisi başvurularının ne zaman başlayacağı ve nasıl yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyordu. Aile ve Gençlik Bankası’nın resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre, evlilik kredisi başvuruları 15 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak ve 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.

Evlilik kredisi almak isteyen çiftlerin öncelikle Aile ve Gençlik Bankası’nın internet sitesinden veya mobil uygulamasından ön başvuru yapmaları gerekiyor.

Ön başvuru sonrasında banka tarafından verilen referans numarası ile birlikte nüfus cüzdanları, gelir belgeleri ve evlilik cüzdanları ile birlikte en yakın Aile ve Gençlik Bankası şubesine giderek başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Evlilik kredisinin şartları ise şöyle:

Evlilik kredisinden yararlanmak isteyen çiftlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

Evliliğin 1 Ocak 2023 tarihinden sonra gerçekleşmiş olması,

Çiftlerden en az birinin Aile ve Gençlik Bankası’nda hesabının olması,

Çiftlerin aylık gelir toplamının asgari ücretin altında olmaması,

Çiftlerin daha önce evlenmemiş olması veya boşanmış olsalar bile nafaka ödemiyor olması,

Çiftlerin kredi notunun banka tarafından belirlenen asgari seviyenin üzerinde olması.

Evlilik kredisinin ödeme planı ise şöyle:

Kredi tutarı 150 bin lira olarak sabitlenmiştir.

Kredi vadesi 48 aydır.

Kredi faizi sıfır olarak uygulanır.

Kredi geri ödemesi ilk iki yıl ertelenir.

Kredi geri ödemesi üçüncü yılın başından itibaren aylık eşit taksitler halinde yapılır.

Kredi geri ödemesinde herhangi bir gecikme veya eksik ödeme durumunda gecikme faizi uygulanır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.