Evden çalışanlara motivasyon arttıracak öneriler!

EKONOMİ 16.04.2020 - 09:51, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Evden çalışanlara motivasyon arttıracak öneriler!

Hepimizin bildiği üzere dünya zor bir dönemden geçiyor. Fakat bu süreçte moralimizi yüksek tutmamız oldukça önemli. Bu sebeple bizi çok daha güzel günlerin beklediği yarınlar için çalışmalarımıza bir süreliğine evden de olsa kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Kendine Bir Sabah Rutini Belirle Kendine göre bir rutin belirle ama mutlaka sabah işe gidecekmişsin gibi kalk, güzel ama rahat kıyafetlerini giy, çalışacağın yeri düzenli tut, ekipmanlarını hazırla.   Verimli Bir Çalışma Ortamı Yarat   Sabah rutinini tamamladın. Sıra geldi verimli çalışmak için yaratacağın ortama. Ofiste cam kenarında oturamayanlara müjde! Çünkü evinde bu fırsatı bulabilirsin. Hele bir de güzel bir manzaran varsa, o zaman durduğun kabahat. Hemen oraya kurul. Yok, benim uçan kuştan, miyavlayan kediden dikkatim dağılır diyorsan o zaman ister mutfak ister salon ister oturma odasında ama mutlaka bir masa düzeninde çalışmaya odaklan.   Molalarını İhmal Etme   Evden çalışıyor olman oturduğun sandalyeden saatlerce kalkmadan çalışman gerektiği anlamına gelmiyor. Kendine bu kadar yüklenme. Onun yerine tıpkı iş yerinde olduğu gibi ihtiyaç duydukça mola vermeye çalış.   Çayını-Kahveni Demlemeyi Unutma   Evde sabahları senin için çayını, kahveni demleyecek biri olmayabilir. Fakat sen yine de iş yerindeki günlük rutinini bozma. Sabahları güne hangisiyle başlamak keyif veriyorsa onu yap.   Beslenmene Dikkat Et   Evi makarnayla dolduranlara sesleniyoruz; sabah-akşam makarna yeme. Bağışıklığını yüksek tutman gereken şu günlerde kendine sağlıklı öğünler hazırla. Abur cubur yemek yerine bol bol meyve tüket.   Gün Sonunda Yaptığın İşlerin Raporunu Yöneticinle Paylaşmayı Unutma   Başarıyla tamamladığın günün sonunda yaptığın işlerin raporunu yöneticinle paylaşmayı ihmal etme.
Hepimizin bildiği üzere dünya zor bir dönemden geçiyor. Fakat bu süreçte moralimizi yüksek tutmamız oldukça önemli. Bu sebeple bizi çok daha güzel günlerin beklediği yarınlar için çalışmalarımıza bir süreliğine evden de olsa kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Kendine Bir Sabah Rutini Belirle

Kendine göre bir rutin belirle ama mutlaka sabah işe gidecekmişsin gibi kalk, güzel ama rahat kıyafetlerini giy, çalışacağın yeri düzenli tut, ekipmanlarını hazırla.

 

Verimli Bir Çalışma Ortamı Yarat

 

Sabah rutinini tamamladın. Sıra geldi verimli çalışmak için yaratacağın ortama. Ofiste cam kenarında oturamayanlara müjde! Çünkü evinde bu fırsatı bulabilirsin. Hele bir de güzel bir manzaran varsa, o zaman durduğun kabahat. Hemen oraya kurul. Yok, benim uçan kuştan, miyavlayan kediden dikkatim dağılır diyorsan o zaman ister mutfak ister salon ister oturma odasında ama mutlaka bir masa düzeninde çalışmaya odaklan.

 

Molalarını İhmal Etme

 

Evden çalışıyor olman oturduğun sandalyeden saatlerce kalkmadan çalışman gerektiği anlamına gelmiyor. Kendine bu kadar yüklenme. Onun yerine tıpkı iş yerinde olduğu gibi ihtiyaç duydukça mola vermeye çalış.

 

Çayını-Kahveni Demlemeyi Unutma

 

Evde sabahları senin için çayını, kahveni demleyecek biri olmayabilir. Fakat sen yine de iş yerindeki günlük rutinini bozma. Sabahları güne hangisiyle başlamak keyif veriyorsa onu yap.

 

Beslenmene Dikkat Et

 

Evi makarnayla dolduranlara sesleniyoruz; sabah-akşam makarna yeme. Bağışıklığını yüksek tutman gereken şu günlerde kendine sağlıklı öğünler hazırla. Abur cubur yemek yerine bol bol meyve tüket.

 

Gün Sonunda Yaptığın İşlerin Raporunu Yöneticinle Paylaşmayı Unutma

 

Başarıyla tamamladığın günün sonunda yaptığın işlerin raporunu yöneticinle paylaşmayı ihmal etme.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.