Ev hanımlarına aylık 1870 TL ödemesi başladı!

EKONOMİ 10.06.2023 - 18:39, Güncelleme: 10.06.2023 - 18:39
 

Ev hanımlarına aylık 1870 TL ödemesi başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ev hanımları için yapılacak ödemeler netlik kazandı. işte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ev hanımları için yapılacak ödemeler netlik kazandı. Asgari ücretin 7 Bin 500 TL olması ile birlikte çalışmayan ev hanımları için de ödemelere zam yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerle ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen 1870 TL’lik ödemelerin artık PTT üzerinden yapılacağı duyuruldu. Ev hanımlığı yapan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan kadınlara yönelik her ay düzenli olarak ödemeler yapılmaktadır. Yapılan açıklamaya göre çalışmayan ev hanımlarına dul ve yetim aylığı olarak ödeme yapılmaktadır. Eşini kaybeden veya babası vefat eden kadınlar, düzenli ödemelerden faydalanabilmektedir. Ödeme hakkındaki detaylar da açıklanmıştır. Kimler Başvurabilir? Sigortalı olarak çalışan bir eşin vefat etmesi durumunda geride kalan eşe, çocuklarına ve varsa anne ve babasına maaş bağlanmaktadır. Yasalarda belirtilen kurallara göre, alınan son maaş miktarının %75’i eşe bağlanırken eş çalışıyorsa bu oran %50 olarak hesaplanmaktadır. İki veya daha fazla yetim çocuk bulunması durumunda eş için %50, yetim çocuklar için ise %25 oranında maaş bağlanmaktadır.  
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ev hanımları için yapılacak ödemeler netlik kazandı. işte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ev hanımları için yapılacak ödemeler netlik kazandı. Asgari ücretin 7 Bin 500 TL olması ile birlikte çalışmayan ev hanımları için de ödemelere zam yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerle ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen 1870 TL’lik ödemelerin artık PTT üzerinden yapılacağı duyuruldu.

Ev hanımlığı yapan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan kadınlara yönelik her ay düzenli olarak ödemeler yapılmaktadır. Yapılan açıklamaya göre çalışmayan ev hanımlarına dul ve yetim aylığı olarak ödeme yapılmaktadır.

Eşini kaybeden veya babası vefat eden kadınlar, düzenli ödemelerden faydalanabilmektedir. Ödeme hakkındaki detaylar da açıklanmıştır.

Kimler Başvurabilir?

Sigortalı olarak çalışan bir eşin vefat etmesi durumunda geride kalan eşe, çocuklarına ve varsa anne ve babasına maaş bağlanmaktadır. Yasalarda belirtilen kurallara göre, alınan son maaş miktarının %75’i eşe bağlanırken eş çalışıyorsa bu oran %50 olarak hesaplanmaktadır. İki veya daha fazla yetim çocuk bulunması durumunda eş için %50, yetim çocuklar için ise %25 oranında maaş bağlanmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.