Erik Kurusunun Faydaları Neler?

SAĞLIK 09.01.2019 - 17:46, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Erik Kurusunun Faydaları Neler?

Erik kurusu yüksek posa, potasyum ve polifenol içeriğinin yanısıra düşük enerji içeriğine sahip sağlık açısından oldukça yararlı bir meyvedir. Özellikle yüksek posa içeriği ile sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Ayrıca yüksek polifenol (güçlü antioksidan maddeler) içeriği ile hücreleri zararlı etkilere karşı korur ve kanser gibi kronik hastalıkların önlenmesinde rolü vardır. Yüksek posa içeriği aynı zamanda tokluk hissinin oluşmasına yardımcı olur. Bu nedenle bir grup araştırmacı eriğin kilo verme döneminde tercih edilmesinin 12 hafta boyunca kilo kaybı ve iştah üzerine ne gibi etkiler yarattığını değerlendirmişlerdir. Sonuçları Avrupa Obezite Kongresi’nde sunulan bu çalışmada posa tüketimi düşük olan 100 kilolu ve obez birey iki gruba ayrılmış ve müdahale grubuna erkeklerde 171 g/gün kadınlarda 140 g/gün kuru erik verilirken kontrol grubundaki bireylere yalnızca sağlıklı ara öğün seçenekleri hakkında bilgi verilmiştir. Aynı zamanda tüm katılımcıların ağırlık ve bel çevreleri çalışma başlangıcında ve sonunda ölçülmüştür. Çalışmanın sonucunda erik tüketen gruptaki bireylerin ağırlık kaybının da bel çevresindeki incelmenin de (müdahale grubu 2 kg kayıp ve bel çevresinde 2.5 cm incelme, kontrol grubu 1.5 kg kayıp ve bel çevresinde 1.7 cm incelme) daha fazla olduğu bulunmuştur. Ayrıca diyetin 8. haftasından sonraki dönemde erik tüketenlerde daha fazla tokluk hissi oluştuğu ve yüksek miktarda tüketilmesine rağmen içeriğindeki yüksek posanın herhangi bir sindirim sistemi rahatsızlığına neden olmadığı bulunmuştur. Yazının devamı için linki tıklayınız: http://www.marasfisilti.com/yazar-erik-kurusunun-faydalari-neler-129.html
Erik kurusu yüksek posa, potasyum ve polifenol içeriğinin yanısıra düşük enerji içeriğine sahip sağlık açısından oldukça yararlı bir meyvedir. Özellikle yüksek posa içeriği ile sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Ayrıca yüksek polifenol (güçlü antioksidan maddeler) içeriği ile hücreleri zararlı etkilere karşı korur ve kanser gibi kronik hastalıkların önlenmesinde rolü vardır. Yüksek posa içeriği aynı zamanda tokluk hissinin oluşmasına yardımcı olur. Bu nedenle bir grup araştırmacı eriğin kilo verme döneminde tercih edilmesinin 12 hafta boyunca kilo kaybı ve iştah üzerine ne gibi etkiler yarattığını değerlendirmişlerdir.

Sonuçları Avrupa Obezite Kongresi’nde sunulan bu çalışmada posa tüketimi düşük olan 100 kilolu ve obez birey iki gruba ayrılmış ve müdahale grubuna erkeklerde 171 g/gün kadınlarda 140 g/gün kuru erik verilirken kontrol grubundaki bireylere yalnızca sağlıklı ara öğün seçenekleri hakkında bilgi verilmiştir. Aynı zamanda tüm katılımcıların ağırlık ve bel çevreleri çalışma başlangıcında ve sonunda ölçülmüştür. Çalışmanın sonucunda erik tüketen gruptaki bireylerin ağırlık kaybının da bel çevresindeki incelmenin de (müdahale grubu 2 kg kayıp ve bel çevresinde 2.5 cm incelme, kontrol grubu 1.5 kg kayıp ve bel çevresinde 1.7 cm incelme) daha fazla olduğu bulunmuştur. Ayrıca diyetin 8. haftasından sonraki dönemde erik tüketenlerde daha fazla tokluk hissi oluştuğu ve yüksek miktarda tüketilmesine rağmen içeriğindeki yüksek posanın herhangi bir sindirim sistemi rahatsızlığına neden olmadığı bulunmuştur.

Yazının devamı için linki tıklayınız: http://www.marasfisilti.com/yazar-erik-kurusunun-faydalari-neler-129.html

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.