Enflasyona inat bu ilçede ekmek 1 TL! Peki, bu nasıl yapılıyor?

YEREL HABERLER 28.11.2022 - 19:40, Güncelleme: 28.11.2022 - 19:40
 

Enflasyona inat bu ilçede ekmek 1 TL! Peki, bu nasıl yapılıyor?

Başkan Gürbüz, “Halk ekmek fabrikası aracılığıyla da dar gelirli vatandaşların sofrasına 1 liradan ekmek ulaştırıyoruz.” dedi.

Başkan Gürbüz, “Tohumdan una dönüşüm sürecinin her aşamasını kendi öz kaynaklarımızı kullanıp, halk ekmek fabrikası aracılığıyla da dar gelirli vatandaşların sofrasına 1 liradan ekmek ulaştırıyoruz.” dedi. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, toplamda 330 dekarlık atıl araziyi ilmik ilmik işleyerek tarım yapılabilir hale getirdiklerini söyledi. İşte Başkan Gürbüz’ün o açıklaması:  “Dünyada yaşanan gıda kriziyle beraber artık tarım, tarımsal üretim çok daha önemli hale geldi. Dolayısıyla da Türkiye'nin en önemli tarım ovalarından biri olan Elbistan'da ekimi gerçekleştirilmeyen saha kalmasın diye belediye olarak öncelikle kendi arsalarımızı tarıma elverişli hale getirmeye çalıştık. Arkasından da vatandaşlarımıza bu anlamda her türlü araç gereç ve ekipmanımızla destek oluyoruz. Yaklaşık 330 dönümlük bir alanı bu sene ekim yapmış bulunmaktayız. Dünyadaki tarımsal krizin yaşandığı, gıda sorununun yaşandığı bir dönemde biz hem Elbistan'daki çiftçilerimize bu anlamda destek olmak hem de ülkemizdeki tüm yerel idarelere örnek olmak açısından büyük bir ekim gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla buradan elde etmiş olduğumuz buğdayla beraber de inşallah halk ekmeği vatandaşımıza çok daha ekonomik olarak sunmuş olacağız."
Başkan Gürbüz, “Halk ekmek fabrikası aracılığıyla da dar gelirli vatandaşların sofrasına 1 liradan ekmek ulaştırıyoruz.” dedi.

Başkan Gürbüz, “Tohumdan una dönüşüm sürecinin her aşamasını kendi öz kaynaklarımızı kullanıp, halk ekmek fabrikası aracılığıyla da dar gelirli vatandaşların sofrasına 1 liradan ekmek ulaştırıyoruz.” dedi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, toplamda 330 dekarlık atıl araziyi ilmik ilmik işleyerek tarım yapılabilir hale getirdiklerini söyledi.

İşte Başkan Gürbüz’ün o açıklaması:  “Dünyada yaşanan gıda kriziyle beraber artık tarım, tarımsal üretim çok daha önemli hale geldi. Dolayısıyla da Türkiye'nin en önemli tarım ovalarından biri olan Elbistan'da ekimi gerçekleştirilmeyen saha kalmasın diye belediye olarak öncelikle kendi arsalarımızı tarıma elverişli hale getirmeye çalıştık.

Arkasından da vatandaşlarımıza bu anlamda her türlü araç gereç ve ekipmanımızla destek oluyoruz. Yaklaşık 330 dönümlük bir alanı bu sene ekim yapmış bulunmaktayız. Dünyadaki tarımsal krizin yaşandığı, gıda sorununun yaşandığı bir dönemde biz hem Elbistan'daki çiftçilerimize bu anlamda destek olmak hem de ülkemizdeki tüm yerel idarelere örnek olmak açısından büyük bir ekim gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla buradan elde etmiş olduğumuz buğdayla beraber de inşallah halk ekmeği vatandaşımıza çok daha ekonomik olarak sunmuş olacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.