Enflasyon oranına göre asgari ücret ne kadar olmalı?

EKONOMİ 25.10.2022 - 17:56, Güncelleme: 25.10.2022 - 17:56
 

Enflasyon oranına göre asgari ücret ne kadar olmalı?

Asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı gündemden düşmüyor. Peki, 2023 yılında enflasyon oranına göre asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar…

Asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı gündemden düşmüyor. Asgari ücret ile ilgili sürekli yeni açıklamalar geliyor. Peki, 2023 yılında enflasyon oranına göre asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar… Asgari ücret tespit komisyonu aralık ayında toplanacak. Komisyonun düzenleyeceği 4 toplantıdan sonra asgari ücrete yapılacak zam karara bağlanacak. Asgari ücret enflasyonun altında zam yapılmayacağı ön görülüyor.  Asgari ücret zammı için kulislerde farklı senaryo konuşuluyor. Artışın yüzde 40 ila 50 arasında olacağı söyleniyor. Buna göre yüzde 40’lık zamma göre 2023 yılında asgari ücretin 7 bin 700 TL’ye, yüzde 45’lik artışa göre 7 bin 975 TL’ye, yüzde 50’lik artışa göre ise 8 bin 250 TL’ye çıkması bekleniyor.  
Asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı gündemden düşmüyor. Peki, 2023 yılında enflasyon oranına göre asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar…

Asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı gündemden düşmüyor. Asgari ücret ile ilgili sürekli yeni açıklamalar geliyor. Peki, 2023 yılında enflasyon oranına göre asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar…

Asgari ücret tespit komisyonu aralık ayında toplanacak. Komisyonun düzenleyeceği 4 toplantıdan sonra asgari ücrete yapılacak zam karara bağlanacak.

Asgari ücret enflasyonun altında zam yapılmayacağı ön görülüyor. 
Asgari ücret zammı için kulislerde farklı senaryo konuşuluyor. Artışın yüzde 40 ila 50 arasında olacağı söyleniyor.

Buna göre yüzde 40’lık zamma göre 2023 yılında asgari ücretin 7 bin 700 TL’ye, yüzde 45’lik artışa göre 7 bin 975 TL’ye, yüzde 50’lik artışa göre ise 8 bin 250 TL’ye çıkması bekleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.