Endoskopik Damar Çıkarma Yöntemi ile Sağlığına Kavuştu!

SAĞLIK 12.08.2021 - 16:34, Güncelleme: 12.08.2021 - 16:34
 

Endoskopik Damar Çıkarma Yöntemi ile Sağlığına Kavuştu!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, koroner bypass cerrahisinde uyguladığı endoskopik yöntem sayesinde hastaları kısa sürede sağlığına kavuşturuyor.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’de sayılı hastanelerde uygulanan (Minimal İnvaziv) kalp ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi.   Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Eroğlu ve Prof.Dr. Mehmet Acıpayam önderliğinde artık koroner bypass ameliyatlarında bacaktan cerrahi olarak çıkarılan damar (safenven), yeni kullanılmaya başlayan yöntemle kapalı (endoskopik) olarak çıkarılmaya başlandı.   Kalp rahatsızlığı dolayısıyla KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 68 yaşındaki Süleyman Dal isimli hasta, kalp damar cerrahisine nakledildi. Doç.Dr. Erdinç Eroğlu ve Prof.Dr. Mehmet Acıpayam’ın incelemeleri üzerine bypass ameliyatına karar verildi.   Kahramanmaraş’ta ilk kez uygulanan endoskopik damar çıkarma yöntemi ile5 damar koroner bypass ameliyatı yapılan Süleyman Dal isimli hasta yeni yöntem sayesinde kısa sürede sağlığına kavuştu.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, koroner bypass cerrahisinde uyguladığı endoskopik yöntem sayesinde hastaları kısa sürede sağlığına kavuşturuyor.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’de sayılı hastanelerde uygulanan (Minimal İnvaziv) kalp ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi.

 

Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Eroğlu ve Prof.Dr. Mehmet Acıpayam önderliğinde artık koroner bypass ameliyatlarında bacaktan cerrahi olarak çıkarılan damar (safenven), yeni kullanılmaya başlayan yöntemle kapalı (endoskopik) olarak çıkarılmaya başlandı.

 

Kalp rahatsızlığı dolayısıyla KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 68 yaşındaki Süleyman Dal isimli hasta, kalp damar cerrahisine nakledildi. Doç.Dr. Erdinç Eroğlu ve Prof.Dr. Mehmet Acıpayam’ın incelemeleri üzerine bypass ameliyatına karar verildi.

 

Kahramanmaraş’ta ilk kez uygulanan endoskopik damar çıkarma yöntemi ile5 damar koroner bypass ameliyatı yapılan Süleyman Dal isimli hasta yeni yöntem sayesinde kısa sürede sağlığına kavuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.