En İyi Türk Savaş Filmleri

DİZİ - FİLM 04.07.2021 - 21:20, Güncelleme: 04.07.2021 - 21:20
 

En İyi Türk Savaş Filmleri

Muhteşem savaş sahneleri ve gerçek kahramnlık hikayeleri ile tekrar tekrar izlettiren en iyi Türk savaş filmlerini listeledik. İşte Selçuklu'dan Osmanlı'ya Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyetine destanlarla dolu en iyi Türk savaş filmleri listesi...

Malazgirt 1071 (2021) - IMDb: - Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Malazgirt savaşının konu edildiği bu filmde Selçuklu Sultanı Alp Arslan'ın Bizansla olan mücadelesini izliyoruz. Mısıra doğru sefere çıkan Sultan Alp Arslan bizanslıların harekete geçtiğini duyunca düşmanlarına göre az bir kuvvetle Malazgirt ovasına gelir. bu savaş Türklere Anadolu'nun kapılarını açacaktır. Çiçero (2019) - IMDb: 6.6 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan bir casusluk hikayesinin anlatıldığı Çiçero filminde İlyas Bazna'nın hikayesi anlatılmaktadır. Savaş sırasında Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliğinde çalışan İlyas Bazna, Almanlar için casusluk faaliyetleri yürütmektedir. Bir süre sonra Almanların politikalarından rahatsız olan İlyas saf değiştirerek adeta savaşın kaderini etkileyecektir. Türk İşi Dondurma (2019) - IMDb: 6.4 Türk İşi Dondurma isimli filmde Çanakkale Savaşına katılabilmek için Avustralya'dan gelmeye çalışan iki Türk'ün hikayesi anlatılmaktadır. Memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen iki genç Avustralya devleti ile görüşüp vatan toprağına gitmek isterker ancak izin alamazlar. Bu sırada Avustralya'da Osmanlı'ya karşı savaşacak asker toplanmaktadır. İki Türk kafa kafaya verip bu birliği yok etmeye çalışırlar. Hürkuş (2018) - IMDb: 5.7 Hürkuş isimli bu filmde Türk havacılık tarihinin en önemli isimleridnen biri olan Vecihi Hürkuş'un hayatı anlatılmaktadır. Henüz 16 yaşındayken göklere sevdalanan Vecihi 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşına katılmış olup ilk düşman uçağı düşüren Türk pilotdur.  Ayla (2017) - IMDb: 8.4 Ayla isimli filmde Kore Svaşı sırasında yaşanan dramatik bir hikaye tüm gerçekliği ile anlatılmaktadır. Savaş sırasında orada görev yapan Süleyman Astsubay ormanın içerisinde minik bir kız bulur. Ailesinin öldürüldüğünü gören Astsubay kızı güvene almak için birliğe getirir. Savaş bitene kadar kıza bakan Astsubay Süleyman yurda dönerken küçük kızı yanında getirmek ister ancak Kore yetkilileri buna izin vermez. Dağ 2 (2016) - IMDb: 8.7 Dağ filmi ile büyük bir izleyici kitlesi yakalan yapım devam filminde Oğuz ve Bekir'in özel kuvvetlere katılmasını konu edinmiştir. Birlikte askerlik yapan bu iki genç teröristlerin elinden kurtulmayı başaramış ve hayatta kalmışlardır. Artık askerliğin gerçek hayatları olduğuna kanı getiren iki arkadaş yanlarında şehit olan komutanları için özel kuvvetlere yazılırlar.  Çanakkale 1915 (2012) - IMDb: 6.4 Çanakkale savaşının konu edildiği bu eşsiz filmde conk bayırından anafartalara kadar yaşanan tüm hikayeler gözler önüne seriliyor. Savaş sırasında yapılan akıl oyunları, kahramanlıklar ve daha bir çok unutulmaz olay muhteşem bir şekilde anlatılıyor. Nefes Vatan Sağolsun (2009) - IMDb: 8.0 Sinema dünyasının en acıklı savaş filmlerinden biri olan Nefes Vatan Sağolsun'da 2365 rakımlı bir mevziyi korumakla görevli olan askerler anlatılıyor. Karabal tepesini koruyacak olan yüzbaşı ve 40 askerinin hikayesini izlediğimiz filmde zorlu doğa koşulları ve terörist saldırıları gencecik hayatların bitmesine sebep olacaktır.   
Muhteşem savaş sahneleri ve gerçek kahramnlık hikayeleri ile tekrar tekrar izlettiren en iyi Türk savaş filmlerini listeledik. İşte Selçuklu'dan Osmanlı'ya Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyetine destanlarla dolu en iyi Türk savaş filmleri listesi...

Malazgirt 1071 (2021) - IMDb: -


Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Malazgirt savaşının konu edildiği bu filmde Selçuklu Sultanı Alp Arslan'ın Bizansla olan mücadelesini izliyoruz. Mısıra doğru sefere çıkan Sultan Alp Arslan bizanslıların harekete geçtiğini duyunca düşmanlarına göre az bir kuvvetle Malazgirt ovasına gelir. bu savaş Türklere Anadolu'nun kapılarını açacaktır.


Çiçero (2019) - IMDb: 6.6


2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan bir casusluk hikayesinin anlatıldığı Çiçero filminde İlyas Bazna'nın hikayesi anlatılmaktadır. Savaş sırasında Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliğinde çalışan İlyas Bazna, Almanlar için casusluk faaliyetleri yürütmektedir. Bir süre sonra Almanların politikalarından rahatsız olan İlyas saf değiştirerek adeta savaşın kaderini etkileyecektir.


Türk İşi Dondurma (2019) - IMDb: 6.4


Türk İşi Dondurma isimli filmde Çanakkale Savaşına katılabilmek için Avustralya'dan gelmeye çalışan iki Türk'ün hikayesi anlatılmaktadır. Memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen iki genç Avustralya devleti ile görüşüp vatan toprağına gitmek isterker ancak izin alamazlar. Bu sırada Avustralya'da Osmanlı'ya karşı savaşacak asker toplanmaktadır. İki Türk kafa kafaya verip bu birliği yok etmeye çalışırlar.


Hürkuş (2018) - IMDb: 5.7


Hürkuş isimli bu filmde Türk havacılık tarihinin en önemli isimleridnen biri olan Vecihi Hürkuş'un hayatı anlatılmaktadır. Henüz 16 yaşındayken göklere sevdalanan Vecihi 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşına katılmış olup ilk düşman uçağı düşüren Türk pilotdur. 


Ayla (2017) - IMDb: 8.4


Ayla isimli filmde Kore Svaşı sırasında yaşanan dramatik bir hikaye tüm gerçekliği ile anlatılmaktadır. Savaş sırasında orada görev yapan Süleyman Astsubay ormanın içerisinde minik bir kız bulur. Ailesinin öldürüldüğünü gören Astsubay kızı güvene almak için birliğe getirir. Savaş bitene kadar kıza bakan Astsubay Süleyman yurda dönerken küçük kızı yanında getirmek ister ancak Kore yetkilileri buna izin vermez.


Dağ 2 (2016) - IMDb: 8.7


Dağ filmi ile büyük bir izleyici kitlesi yakalan yapım devam filminde Oğuz ve Bekir'in özel kuvvetlere katılmasını konu edinmiştir. Birlikte askerlik yapan bu iki genç teröristlerin elinden kurtulmayı başaramış ve hayatta kalmışlardır. Artık askerliğin gerçek hayatları olduğuna kanı getiren iki arkadaş yanlarında şehit olan komutanları için özel kuvvetlere yazılırlar. 


Çanakkale 1915 (2012) - IMDb: 6.4


Çanakkale savaşının konu edildiği bu eşsiz filmde conk bayırından anafartalara kadar yaşanan tüm hikayeler gözler önüne seriliyor. Savaş sırasında yapılan akıl oyunları, kahramanlıklar ve daha bir çok unutulmaz olay muhteşem bir şekilde anlatılıyor.


Nefes Vatan Sağolsun (2009) - IMDb: 8.0


Sinema dünyasının en acıklı savaş filmlerinden biri olan Nefes Vatan Sağolsun'da 2365 rakımlı bir mevziyi korumakla görevli olan askerler anlatılıyor. Karabal tepesini koruyacak olan yüzbaşı ve 40 askerinin hikayesini izlediğimiz filmde zorlu doğa koşulları ve terörist saldırıları gencecik hayatların bitmesine sebep olacaktır. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.