En İyi Netflix Dizileri!

DİZİ - FİLM 01.12.2020 - 16:47, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

En İyi Netflix Dizileri!

En iyi Netflix dizilerini sizler için listeledik.

Bir Başkadır   Birbirinden etkileyici tiyatro oyunlarının arkasındaki isim olan Berkun Oya, Masum ve İntikam gibi dikkat çeken dizilerin senaristliğinden sonra bu sefer karşımıza yepyeni bir Netflix dizi ile çıktı! Hikayeleri farklı yönlerinden ve farklı ağızlardan anlatmayı seven Oya’nın hem yazıp hem de yönettiği Bir Başkadır’ın oyuncu kadrosu da oldukça etkileyici. Öykü Karayel, Alican Yücesoy, Tülin Özen ve Defne Kayalar gibi oyunculuklarıyla hayran bırakan isimlerin yer aldığı dizi İstanbul’da farklı ekonomik sınıflardan gelen bir grup insanın yolunun kesişmesi ile ortaya çıkan bir hikayeyi izliyoruz. 12 Kasım’da yayınlanmaya başlayan ve şu ana kadar yapılmış en iyi Türk Netflix dizisi olduğunu belli eden Bir Başkadır’da Öykü Karayel’in harika performansı da oldukça etkileyici. The Queens’s Gambit  Henüz daha 9 yaşındayken yetimhaneye gönderilen başrolümüz Beth Harmon, söz konusu satranç olduğunda rakip tanımıyor! Soğuk Savaş döneminde geçen dizi, karakterimizin hem satranç kariyerine odaklaklanırken hem de ergenlikten yetişkinliğe geçiş dönemini de gösteriyor. En iyi olma yolunda ilerleyen Beth Harmon’ın en büyük problemi ise madde bağlılığı. Her ne kadar gerçek bir hikayeye dayanmıyormuş gibi gözükse de dizinin senaryosunda dünyaca ünlü satranç ustalarından da esinleniliyor. The Queen’s Gambit sizi hüzünlendirdiği gibi, akıcı senaryosuyla da ekrana bağlayacak. Ratched Glee, The Politician, American Horror Story dizilerinden aşina olduğumuz ünlü yazar yönetmen Ryan Murphy’nin yeni yapımı Ratched, şimdiden eleştirmenlerden tam not aldı. Psikolojik gerilim sevenlerin tercih edebileceği dizi 1947 yılında geçiyor. Dışarıdan normal bir hemşire gibi gözüken Mildred Ratched, akıl hastanesinde çalışmaya başladığı günden beri sakladığı sırları ve akıl hastanesine yatırılan katil ile olan bağı dikkat çekiyor. Söz konusu manipülasyon olduğu zaman bütün hünerlerini gösteren hemşire ve akıl hastanesinde yaşanılan olaylar size gerilim dolu saatler yaşatıyor. Anne With An E  Hali hazırda 3 sezonu bulunan ve final yapan Anne With An E, Netflix’in en iyi ve özel yapımlarından biri. Anne of Green Gables isimli kitaptan uyarlama olan dizide 19. yüzyılda yaşayan öksüz bir çocuk olan Anne’in büyüme ve hayat mücadelesi anlatılıyor. Yaşadığı zorbalıklar ve haksızlıklar ile etkileyici bir kuvvet ile baş edebilen karakter, kadın hakları başta olmak üzere pek çok toplumsal konuyu da ele alıyor.   The Dark Crystal: Age of Resistance  Jim Henson imzası bulunan Netflix yapımı, izleyenleri bambaşka bi dünyaya götürüyor. Üç Gelfling’in imparator Skeksis’in korkutucu gücüne karşı verdikleri mücadelesinin konu alındığı dizide birbirinden etkileyici sahneler var. Hayali ülke Thra’da geçen fantastik dizide kullanılan kuklaların detaylarına ise hayran olmamak elde değil.
En iyi Netflix dizilerini sizler için listeledik.

Bir Başkadır

 

Birbirinden etkileyici tiyatro oyunlarının arkasındaki isim olan Berkun Oya, Masum ve İntikam gibi dikkat çeken dizilerin senaristliğinden sonra bu sefer karşımıza yepyeni bir Netflix dizi ile çıktı! Hikayeleri farklı yönlerinden ve farklı ağızlardan anlatmayı seven Oya’nın hem yazıp hem de yönettiği Bir Başkadır’ın oyuncu kadrosu da oldukça etkileyici. Öykü Karayel, Alican Yücesoy, Tülin Özen ve Defne Kayalar gibi oyunculuklarıyla hayran bırakan isimlerin yer aldığı dizi İstanbul’da farklı ekonomik sınıflardan gelen bir grup insanın yolunun kesişmesi ile ortaya çıkan bir hikayeyi izliyoruz. 12 Kasım’da yayınlanmaya başlayan ve şu ana kadar yapılmış en iyi Türk Netflix dizisi olduğunu belli eden Bir Başkadır’da Öykü Karayel’in harika performansı da oldukça etkileyici.


The Queens’s Gambit 


Henüz daha 9 yaşındayken yetimhaneye gönderilen başrolümüz Beth Harmon, söz konusu satranç olduğunda rakip tanımıyor! Soğuk Savaş döneminde geçen dizi, karakterimizin hem satranç kariyerine odaklaklanırken hem de ergenlikten yetişkinliğe geçiş dönemini de gösteriyor. En iyi olma yolunda ilerleyen Beth Harmon’ın en büyük problemi ise madde bağlılığı. Her ne kadar gerçek bir hikayeye dayanmıyormuş gibi gözükse de dizinin senaryosunda dünyaca ünlü satranç ustalarından da esinleniliyor. The Queen’s Gambit sizi hüzünlendirdiği gibi, akıcı senaryosuyla da ekrana bağlayacak.


Ratched


Glee, The Politician, American Horror Story dizilerinden aşina olduğumuz ünlü yazar yönetmen Ryan Murphy’nin yeni yapımı Ratched, şimdiden eleştirmenlerden tam not aldı. Psikolojik gerilim sevenlerin tercih edebileceği dizi 1947 yılında geçiyor. Dışarıdan normal bir hemşire gibi gözüken Mildred Ratched, akıl hastanesinde çalışmaya başladığı günden beri sakladığı sırları ve akıl hastanesine yatırılan katil ile olan bağı dikkat çekiyor. Söz konusu manipülasyon olduğu zaman bütün hünerlerini gösteren hemşire ve akıl hastanesinde yaşanılan olaylar size gerilim dolu saatler yaşatıyor.


Anne With An E 


Hali hazırda 3 sezonu bulunan ve final yapan Anne With An E, Netflix’in en iyi ve özel yapımlarından biri. Anne of Green Gables isimli kitaptan uyarlama olan dizide 19. yüzyılda yaşayan öksüz bir çocuk olan Anne’in büyüme ve hayat mücadelesi anlatılıyor. Yaşadığı zorbalıklar ve haksızlıklar ile etkileyici bir kuvvet ile baş edebilen karakter, kadın hakları başta olmak üzere pek çok toplumsal konuyu da ele alıyor.

 

The Dark Crystal: Age of Resistance 


Jim Henson imzası bulunan Netflix yapımı, izleyenleri bambaşka bi dünyaya götürüyor. Üç Gelfling’in imparator Skeksis’in korkutucu gücüne karşı verdikleri mücadelesinin konu alındığı dizide birbirinden etkileyici sahneler var. Hayali ülke Thra’da geçen fantastik dizide kullanılan kuklaların detaylarına ise hayran olmamak elde değil.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.