En iyi fantastik diziler!

DİZİ - FİLM 13.06.2020 - 20:24, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

En iyi fantastik diziler!

Muhteşem senaryolarıyla sizleri başka dünyalara sürükleyecek en iyi fantastik dizileri bir araya getirdik.

Game of Thrones (2011 – 2019) – IMDb: 9.3   2011 yılında vizyona giren dizi 8 sezon boyunca dizi dünyasının en çok izlenen ve en dikkat çekici dizisi olmayı başarmıştır. Dizide ülkenin kralı olabilmek için köklü ailelerin verdiği mücadeleler ve büyük savaşlar anlatılmaktadır. Ancak bu iç savaşların dışında bir de buzul diyarında yaşayan ve kışın gelmesiyle ortaya çıkan fantastik yaratıklar insanlığı tehlikeye sokmaktadır. Ana karakter Jon Snow ve Khaleesi gibi karakterlerin diziye kattığı mükemmelliğin yanı sıra muhteşem senaryosu ve görüntü kalitesi de dikkat çeken detaylardandır. Aksiyon, dram ve fantastik bir dünyayı sizlere sunan Game of Thrones dizisi her bölümüyle sizi kendisine bağlayacak başarılı bir yapımdır. Dizinin başrollerinde Emilia Clarke ve Kit Harington rol almıştır. Stranger Things (2016 - ) – IMDb: 8.8   Matt Duffer ve Ross Duffer ikilisinin dizi dünyasına kazandırdığı fantastik bilim kurgu dizisi Stranger Things ana merkezine kaybolan çocuğunu arayan bir anneyi almış olup geniş senaryosunda 80’li yılların korku filmlerine de değinmiştir. Başrollerinde Winona Ryder, David harbour ve Cara Buono’nun yer aldığı dizi 4 sezondur yayınlanmakta olup halen devam etmektedir.   Supernatural (2005 - ) – IMDb: 8.4   Doğa üstü bir fantastik ve aksiyon dizisi olan “Supernatural” Dean ve Sam Winchester kardeşlerin fantastik canavarlara karşı verdikleri savaşı anlatmaktadır. Küçük yaşta annelerini canavarlara kurban veren kardeşler babalarıyla birlikte avcılık yaparak yetişirler. Ancak Sam normal bir hayat sürmek istediğini söyleyerek abisi ve babasını bırakarak üniversiteye gider. Bir zaman sonra babasının kaybolduğunu öğrenen Sam abisiyle birlikte olağanüstü bir maceraya atılır. Dizinin başrollerinde Jared Padalecki, Jensen Ackles ve Misha Collins yer almıştır. Outlander (2014 -) – IMDb: 8.4   Bilim kurgu ve aşkın mükemmel birlikteliğini anlatan bir dizi olan Outlander’da  Claire Randall isimli kadının 1945 yılından bir anda 1743 yılına gidişiyle gelişen olayları anlatmaktadır. Savaş sırasında hemşirelik yapan genç kadın aynı zaman da evlidir. Ancak fantastik bir şekilde bir anda kendini 1743 yılında bulur ve bir İskoç savaşçısıyla evlenmek zorunda kalır. Duygusal bir adama olan savaşçı Jamie Frasier’e bir zaman sonra iyi hisler besleyen Claire aynı zamanda çok sevdiği kocasını da düşünmektedir. Dizinin yönetmenliğini Ronald D. Moore yapmıştır.   Utopia (2013 – 2014) – IMDb: 8.4   Bir grup genç arkadaş Ütopya Denemeleri isimli bir roman bulurlar. Ve kitabın içinde yazılanlar son yüzyılda yaşanmış felaketleri önceden belirttiğini anlamışlardır. Bu sırada gençlerin peşine Network isimli bir organizasyon bu gençleri gözetim altına alacaktır. Dizi genel olarqk biraz sakin kalsa da farklı ütopik düşünceler ve fikirlerle izleyenlerini heyecanlandırmayı başarmaktadır. Dizinin oyuncu kadrosunda Adeel Akhtar, Paul Higgins ve Neil Maskell yer almıştır.
Muhteşem senaryolarıyla sizleri başka dünyalara sürükleyecek en iyi fantastik dizileri bir araya getirdik.

Game of Thrones (2011 – 2019) – IMDb: 9.3

 

2011 yılında vizyona giren dizi 8 sezon boyunca dizi dünyasının en çok izlenen ve en dikkat çekici dizisi olmayı başarmıştır. Dizide ülkenin kralı olabilmek için köklü ailelerin verdiği mücadeleler ve büyük savaşlar anlatılmaktadır. Ancak bu iç savaşların dışında bir de buzul diyarında yaşayan ve kışın gelmesiyle ortaya çıkan fantastik yaratıklar insanlığı tehlikeye sokmaktadır. Ana karakter Jon Snow ve Khaleesi gibi karakterlerin diziye kattığı mükemmelliğin yanı sıra muhteşem senaryosu ve görüntü kalitesi de dikkat çeken detaylardandır. Aksiyon, dram ve fantastik bir dünyayı sizlere sunan Game of Thrones dizisi her bölümüyle sizi kendisine bağlayacak başarılı bir yapımdır. Dizinin başrollerinde Emilia Clarke ve Kit Harington rol almıştır.


Stranger Things (2016 - ) – IMDb: 8.8

 

Matt Duffer ve Ross Duffer ikilisinin dizi dünyasına kazandırdığı fantastik bilim kurgu dizisi Stranger Things ana merkezine kaybolan çocuğunu arayan bir anneyi almış olup geniş senaryosunda 80’li yılların korku filmlerine de değinmiştir. Başrollerinde Winona Ryder, David harbour ve Cara Buono’nun yer aldığı dizi 4 sezondur yayınlanmakta olup halen devam etmektedir.

 

Supernatural (2005 - ) – IMDb: 8.4

 

Doğa üstü bir fantastik ve aksiyon dizisi olan “Supernatural” Dean ve Sam Winchester kardeşlerin fantastik canavarlara karşı verdikleri savaşı anlatmaktadır. Küçük yaşta annelerini canavarlara kurban veren kardeşler babalarıyla birlikte avcılık yaparak yetişirler. Ancak Sam normal bir hayat sürmek istediğini söyleyerek abisi ve babasını bırakarak üniversiteye gider. Bir zaman sonra babasının kaybolduğunu öğrenen Sam abisiyle birlikte olağanüstü bir maceraya atılır. Dizinin başrollerinde Jared Padalecki, Jensen Ackles ve Misha Collins yer almıştır.


Outlander (2014 -) – IMDb: 8.4

 

Bilim kurgu ve aşkın mükemmel birlikteliğini anlatan bir dizi olan Outlander’da  Claire Randall isimli kadının 1945 yılından bir anda 1743 yılına gidişiyle gelişen olayları anlatmaktadır. Savaş sırasında hemşirelik yapan genç kadın aynı zaman da evlidir. Ancak fantastik bir şekilde bir anda kendini 1743 yılında bulur ve bir İskoç savaşçısıyla evlenmek zorunda kalır. Duygusal bir adama olan savaşçı Jamie Frasier’e bir zaman sonra iyi hisler besleyen Claire aynı zamanda çok sevdiği kocasını da düşünmektedir. Dizinin yönetmenliğini Ronald D. Moore yapmıştır.

 

Utopia (2013 – 2014) – IMDb: 8.4

 

Bir grup genç arkadaş Ütopya Denemeleri isimli bir roman bulurlar. Ve kitabın içinde yazılanlar son yüzyılda yaşanmış felaketleri önceden belirttiğini anlamışlardır. Bu sırada gençlerin peşine Network isimli bir organizasyon bu gençleri gözetim altına alacaktır. Dizi genel olarqk biraz sakin kalsa da farklı ütopik düşünceler ve fikirlerle izleyenlerini heyecanlandırmayı başarmaktadır. Dizinin oyuncu kadrosunda Adeel Akhtar, Paul Higgins ve Neil Maskell yer almıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.